Konferens för iranier o afghaner

Helgen den 20-21 maj har vi en konferens för iranier och afghaner. Det kommer en grupp iranier från Sollentuna som sjunger, spelar, berättar om hur de kom till tro på Jesus och de ska undervisa från Bibeln. På lördag är det två samlingar som båda är på persiska/farsi. (Lördag 20 maj kl. 15 och 18 i VASAKYRKAN, FILIPSTAD) På söndag den 21 maj kl.11 i KORSKYRKAN, HÄLLEFORS är mötet på SVENSKA OCH PERSISKA. Vi bjuder in iranier och afghaner från hela Värmland och andra orter som Kopparberg, Ställdalen, Nora, Örebro och Vansbro, Malung m.fl orter.
Det finns iranier och afghaner som bor på små orter. Tänk om ni som läser detta ville ta kontakt med dem och skjutsa dem till någon/några av dessa samlingar. HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!
Gruppen som sjunger i klippet är INTE den grupp som kommer till oss.
Welcome to our Christian conference for afghans and iranians 20-21 of May. In Filipstad and Hällefors.
Invite your friends and ask someone to drive you (if you cant come here by bus or own car) to our services. The iranian Church in Sollentuna will sing, play, give testimonies and teach from the Bible. You are heartly welcome!
 
https://www.youtube.com/watch?v=sswk8Tm74hI
 

Inte så farligt på pensionärsmöte

Maud och jag har varit på vårt första möte för pensionärer. Det var en samling för ett 100- tal ledare, pastorer och missionärer inom Evangeliska Frikyrkan. Samlingarna hölls på Götabro kursgård och på den stora konferensanläggningen vid Torp.
På en samling fick vi lyssna till ett missionärspar från Brasilien som jobbar med att starta församlingar i Sverige!!! De berättade om hur de börjat samla människor i deras hem i ett bostadsområde i Falun. Där samlas man och äter, fikar, hjälper varandra och delar livet. Man sjunger, läser i Bibeln och samtalar. Alltså bygger de kyrka med RELATIONER OCH GEMENSKAP. Gruppen växer och man har fri tillgång till kvarterslokal och ungdomsgård. Många barn samlas och de ingår i gemenskapen och är delaktiga i det gemensamma aktiviteterna.
På kvällen var det gammaldags strängmusik med gitarrer, dragspel, saxofon, bas, piano och trumpet. Våra vänner från Ludvika som en gång utgjorde "Ludvikaungdomarna"sjöng och spelade (Stig Jirenius, Roland Lövgren och Kjell Rhodheim) I slutet av mötet kom ungdomarna som går på Götabro fram till estraden och varje ungdom fick en äldre förebedjare som välsignade dem. Stafettpinnen går vidare, men vi pensionärer tänker inte lämna in ännu. Vi ska fortsätta vår tjänst och fortsätta sprida kärlekens och det glada budskapet ( Evangeliet) till varje generation och till alla nyanlända som behöver få uppleva Guds kärlek, frid, glädje och stöd att bli en medborgare i det nya landet.
Solen sken fortfarande när vi åkte över närkesslätten, men vid Kilsbergen gick solen ner i ett rödgult intensivt ljus. Det kändes inte såå främmande att vara på pensionärsmöte.

RSS 2.0