Nödrop från Fartun

 

 

Hur kan en svårt sjuk ung kvinna behandlas så här som Migrationsverket gjort?

Dags att göra anmälan till JO och DO (Diskrimineringsombudsmannen)?Under mina 30 år har jag varit med om polishämtningar med 8, 10 och 13 poliser, ambulans, sjuksköterskor m.m. Då fanns pengar, men att hjälpa EN kvinna som lider med att få bo några dagar tills det praktiska är ordnat, det vill man inte.
Vi fick kallelse till återvändarsamtal den 20 juni. Accepterade och körde Fartun till Örebro. Hon hade packat alla saker och vi hade växlat pengar som samlats in och gett henne m.m. Vi accepterade utvisning/överföring BARA VI FICK VETA OM NÅGON SKULLE HJÄLPA HENNE VID ANKOMSTEN. Efter att vi lämnat av henne åkte vi till Torpkonferensen. Då började vi få meddelanden.
-Är hon såå sjuk? Det visste vi inte. Kan ni ta hem henne bara över helgen, så ordnar vi ett aktuellt läkarintyg.
Migrationsverket hade tydligen inte läst våra intyg. De tog henne till en lägenhet, men den låg på tredje våningen. Hur skulle de få upp henne och rullstolen dit? Vilka skulle hjälpa henne? Personal från hemtjänsten dök upp. Två män som snart insåg, att det här klarade de inte.
Fartun kom "hem" igen, men bara några dagar......
I måndags var det dags igen för, som vi trodde läkarundersökningen. Taxi kom och hämtade. Men ingen undersökning, bara besked att Fartun får själv ta sig till Grekland. Man körde ut henne på gatan där hon satt i flera timmar i sin rullsol. Det började regna. Fartun grät. Några snälla människor tog hand om henne, men bara nåt dygn. Igår kom hon "hem" igen och idag frågade jag Migrationsverket, MV, hur det blir.
-Hon är utskriven och hon är ju så dålig så hon kan inte bo på ett utslussningsboende eftersom hon behöver hjälp med allt. Vi kan inte göra något för att genomföra utvisningen. Det får hon sköta själv.
-Ja, men hur tänker ni då att hon ska klara sig i Grekland?frågar jag.
-.........MV svarar inte på frågan.
-Sverige kan skriva in henne igen och köra henne till utslussningsboende för utvisning när det praktiska ordnats, tycker jag.
- ...........MV svarar inte.
-Jag har varit med under 30 år då ni haft pengar till att anlita 13 poliser, en ambulans, en sjuksköterska som injicerade lugnande i de barn som skulle utvisas och ni kan inte ta emot henne några dagar, säger jag.
-......................Ingetr svar från Migrationsverket.
Vad händer idag med henne? frågar jag och har inte fått svar.

 
Utanför Migrationsverket i Örebro

Återfunnen och infogad på sin rätta plats

Vi hade ett underbart möte idag. Besök av såpnggruppen Vi fyra som sjöng engagerat, vackert och med värme och kärlek. Jag delar lite av min predikan om att bli återfunnen. Kanske du ska bli funnen och komma in i det som Gud tänkt för ditt liv. Du har ett stort värde och är viktig. Läs Lukas 15: 4-7 om det borttappade fåret och 8-10 Kvinnan och det borttappade myntet
Brukar du leta efter saker?
Fyra saker jag brukar kolla att jag har med mig då jag ska gå ut: Plånboken, bilnycklarna, telefonen samt brickan som visar att jag tar blodförtunnande medicin. Glömmer ändå ofta en av dessa saker……
En dag gick det inte att komma in i telefonen. Glömt lösenordet efter en uppdatering. Prövade allt. Telefonen innehåller idag så mycket viktigt. Mail, meddelanden, anteckningar om tider och möten med människor, adresser. Försökte i tre dagar utan att lyckas. Planer på att ta bort allt för att kunna använda igen eller köpa ny telefon. Skulle precis sätta mig i bilen och åka cirka tio mil för att få hjälp att göra fullständig omstart, DÅ ringde mannen och berättade att han lyckats göra detta på distans. GLAD!!! GUD HAR MILJARDER MÄNNISKOR ATT HÅLLA REDA PÅ-ÄNDÅ GLÖMMER HAN ALDRIG NÅGON.
Matteus 10:29-31 Säljs inte två sparvar för en kopparslant? Men ingen av dem faller till marken utan att er fader vet om det. Och på er är till och med hårstråna räknade. Var alltså inte rädda: ni är mer värda än aldrig så många sparvar.

Myntet hörde förmodligen ihop med flera mynt i ett halsband. Det var viktigt för helheten. Och om det bara var ett ensamt mynt, hade det sitt värde och var så viktigt för kvinnan. Du och de gåvor som Gud gett dig är viktiga för teamet, för din familj, för din släkt m.m. De gåvor som Gud gett dig kommer till sin rätt då du intar din plats i det som Gud tänkt ut.
Bibeln visar gång på gång hur viktigt ett människoliv är, hur viktig en individ är, hur Gud älskar varenda en av oss, att han var villig att lämna allt för att söka upp det förlorade. Jesus tog tid med EN samarisk kvinna. Detta ledde till att en hel stad fick höra talas om Jesus och frälsningen.
Jesus måste stanna och gå till EN blind tiggare för att hela honom.
Gud hittade Sebastian Stakset som nu får vara många, många till hjälp. Tältmötena i Sävsjö. 100-tals tar emot Jesus till frälsning, nytt liv, upprättelse. Se bilden från tältet i Sävsjö. Guds kärlek når in på SIS-hemmen, på fängelser och anstalter.
De som kommer till tro idag tar emot HELA PAKETET, frälsningen, dopet och uppfyllelsen av den helige Ande. Joel, min son har döpt flera den senaste tiden. De nydöpta började tala det himmelska språket allt eftersom den helige Ande gav dem orden. De prisade, ärade och lovade Gud. Du behöver ALLT för att bli andligt stark i denna mörka och jobbiga tid. Vi lever inte efter en kyrkas eller samfunds regler och traditioner utan efter Guds ords klara instruktioner.

GUD LETAR EFTER DIG! Du har ett stort värde! Om du befinner dig i dammet, i röran, i misären, bland kompisar och vänner, på gatan i folkvimlet-GUD LETAR EFTER DIG. Han ska hitta dig. DU GLIMMAR-DET FINNS NÅGOT AV GULD OCH SKIMRANDE DIAMANT I DIG. Ge inte upp! Ta emot HOPPET, LIVSMOD mobilisera MOD och TÅLAMOD. Du blir funnen-du hittar hem.


RSS 2.0