Glädjande besked för en av "våra pojkar"

Grå och regnig dag, DÅ skickar Migrationsverket ett mycket, mycket efterlängtat beslut. Pojken som väntat i 7 ÅR fick idag besked om uppehållstillstånd.
Migrationsverket tror honom nu.....äntligen.
Ni skulle se högen med dokument, alla sidor med hot, all smärta och all kamp. Men nu ska vi vara glada i regnet och det kylslagna vädret.

Glädje från Gud i en svår tid

Bibelstudium av Bengt Sjöberg 26 april.

Transkribering och redigering av Melody Sundberg.

Du kan lyssna på predikan på Youtube https://www.youtube.com/watch?v=cJM_YW9Cno8&t=30s eller på Facebookgruppen Korskyrkan Filipstad-Hällefors


Vi är mitt inne i en pandemi, och många människor är oroliga. De kämpar med sjukdom, sorg, och orostankar om framtiden. Mina tankar har gått till en bok i Bibelns Nya Testamente, som heter Filipperbrevet. Det brevet är skrivet av Paulus, den store missionären, när han satt i fängelse. Trots de omständigheterna handlar hela budskapet i detta brev om glädje - men det är en glädje i Herren. ”Gläd er alltid i Herren”, säger Paulus. Med Herren menas vår Gud, vår frälsare. Det hjälpte Paulus oerhört mycket att behålla glädjen, friden och tron på Gud, trots sådana yttre omständigheter. Paulus börjar med en hälsning i Filipperbrevet:

”Nåd vare med er och frid från Gud, vår Fader, och Herren Jesus Kristus.”(Fil 1:2)Jag tycker vi tar emot denna nåd. Gud är en god far, och han vill ge dig nåd och frid. På grund av vad Jesus har gjort på korset kan vi få segra över den här oron och rädslan. Jag fortsätter läsa:

… Och jag vill fortsätta att glädja mig, ty jag vet att detta kommer att leda till min frälsning, därför att ni ber för mig och Jesu Kristi Ande hjälper mig. (Fil 1:18-19).

 Paulus har kontakt med sina vänner. De ber för honom, och han ber för dem. Och han skriver: ”Jag vill fortsätta”. Han vill fortsätta glädja sig. Jag tänker på när man kanske hamnar i depression och man ser ingenting som roligt eller meningsfullt. Jag har själv varit där, och då har det hjälpt mig ibland att helt enkelt fatta ett viljebeslut. Ett viljebeslut att lyssna till en lovsång, eller att sätta mig och försöka sjunga någon sång. Helt plötsligt, när jag kämpat mot det motstånd som finns inom mig, har krafter öppnat sig och glädjen har börjat porla fram. För det börjar med ett viljebeslut. Jag kan inte bara ligga och tänka negativa tankar. Jag måste försöka bryta detta med Guds hjälp, med Jesu hjälp. Paulus fortsätter:

 ”Och då jag är övertygad om det, vet jag att jag skall leva och bli kvar hos er alla och hjälpa er till framsteg och glädje i tron.” (Fil 1:25).

 Paulus var själv i en svår situation, men vill hjälpa sina vänner att förkovras och göra framsteg i tron och glädjen i Gud. Livet är inte bara en kamp! Vi måste också ge rum för glädjen och någonting positivt. I Filipperbrevets andra kapitel kan man säga att det finns ett recept på glädje.

 ”Om ni nu har tröst hos Kristus, uppmuntran av hans kärlek och gemenskap i Anden, om medkänsla och barmhärtighet betyder något, gör då min glädje fullkomlig genom att ha samma sinnelag och samma kärlek och genom att vara ett i själ och sinne. Var inte självupptagna och stolta. Var i stället ödmjuka och sätt andra högre än er själva. Se inte på ert eget bästa utan tänk på andras. Var så till sinnes som Kristus Jesus var.” (Fil 2:1-5).

 Att göra någonting för någon annan, att se till att du har en god relation med dina medmänniskor, ger frihet. Att göra någonting för någon annan människa ger också stimulans och glädje. Jag har kämpat med värk i många, många år. Men då jag till exempel hjälpt en flyktingflicka eller pojke har jag efteråt - även om det varit jobbiga situationer - känt mig så upprymd och glad och jag har inte känt av värken. Det har hjälpt mig att hålla ut i tro och försöka leva i den här glädjen i Herren. Vi läser vidare i Filipperbrevet:

 ”Men vi har vårt medborgarskap i himlen, och därifrån väntar vi Herren Jesus Kristus som Frälsare. Han skall förvandla vår bräckliga kropp, så att den blir lik den kropp han har i sin härlighet. Ty han har makt att lägga allt under sig.” (Fil 3:20-21).

 ”Gläd er alltid i Herren. Än en gång vill jag säga: gläd er. Låt alla människor se hur vänliga ni är. Herren är nära. Gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse.” (Fil 4:4-6)

 Vi får berätta för Gud alla de jobbiga tankarna, allt det svåra. Vi får ta fram allting, för han är en god far. Men gör det med tacksägelse och hopp.

 ”Då skall Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus.” (Fil 4:7)

 Det finns ett ankare som är fast förankrat i våra tankar, så att de inte flyger iväg. Orostankarna säger att det bara kommer bli värre och värre, svårare och svårare och mer deppigt… Ibland är det så många tankar som vill komma. Vi lyssnar på radio och TV och det kommer det ena negativa beskedet efter varandra. Vi ska inte blunda för verkligheten, men vi kan få tänka Guds tankar! Gud kan beskydda och bevara våra tankar i Kristus Jesus.Vi kan fokusera och tacka Jesus Kristus för att han vill hjälpa. Han står på vår sida, det finns ingenting som kan skilja oss från Guds kärlek i Jesus Kristus. Om vi kan fokusera på att tacka Jesus för den han är och för det han gjort för oss, då får våra tankar beskydd. Så fortsätter Paulus:

 ”För övrigt, bröder, allt som är sant och värdigt, rätt och rent, allt som är värt att älska och uppskatta, ja, allt som kallas dygd och förtjänar beröm, tänk på allt sådant. Vad ni har lärt och tagit emot, hört och sett hos mig, det skall ni göra. Då skall fridens Gud vara med er.” 

(Fil 4:8-9)

 Allt förmår jag i honom som ger mig kraft.” (Fil 4:13)

I Romarbrevet står det någonting om att få vara förankrad i Guds kärlek och att ingenting kan skilja oss från den. Där läser jag något underbart:

 ”Vad skall vi nu säga om detta? Är Gud för oss, vem kan då vara emot oss?” (Rom 8:31)

 ”Vem kan skilja oss från Kristi kärlek? Nöd eller ångest, förföljelse eller hunger, nakenhet, fara eller svärd?” (Rom 8:35)

 ”Men i allt detta vinner vi en överväldigande seger genom honom som har älskat oss. Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken makter, höjd eller djup eller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre.” (Rom 8:37-39).

 Jag har ibland på grund av ständig värk, och ibland värk som inga mediciner klarat av, blivit deprimerad. Då känns allt mörkt och jobbigt. Jag kommer ihåg ett tillfälle då vi hade åkt till en stuga i Dalarna som min fru och hennes systrar äger. Jag var fortfarande väldigt deppig och ingenting var roligt. Jag tog en promenad och gick förbi det gamla Filadelfiakapellet i byn. Jag visste var nyckeln fanns på baksidan, så jag letade rätt på den och låste upp. Jag satte mig vid pianot och spelade litegrann. Plötsligt började jag sjunga några av de gamla sångerna från Segertoner. Jag spelade och sjöng. När jag spelat klart upptäckte jag att det hade börjat porla en glädje inom mig igen och jag var så glad. Allting vände. Jag gick tillbaka den där kilometern till huset – och nu var allt förändrat. Om du inte kan sjunga och spela – kan du sätta på uppbygglig lovsångsmusik som förhärligar Jesus Kristus. Då kan du också få uppleva hur ljuset kommer in i ditt liv. I Johannesevangeliet säger Jesus:

 ”Liksom Fadern har älskat mig, så har jag älskat er. Bli kvar i min kärlek. Om ni håller mina bud, förblir ni i min kärlek, liksom jag har hållit min Faders bud och förblir i hans kärlek. Detta har jag talat till er, för att min glädje skall vara i er och för att er glädje skall bli fullkomlig.” (Joh 15:9-11)

 ”Hittills har ni inte bett om något i mitt namn. Bed och ni skall , för att er glädje skall vara fullkomlig.” (Joh 16:24)

 Vi får alltså ta i lite grann och tro på att vi kan få uppleva en fullkomlig glädje genom Jesus Kristus. I Galaterbrevet står det om den Helige Andes frukt. Den Helige Ande är den tredje personen i gudomen. Du kan få bjuda in Jesus och den Helige Ande i ditt liv. Då kan du få uppleva det som det står här:

 ”Andens frukt däremot är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, mildhet och självbehärskning. Sådant är lagen inte emot.” (Gal 5:22-23).

 Du kan säga: ”Helige Ande, jag inbjuder dig att komma och bo i mitt inre”.

 Du kan höra av dig till mig så ska du få gratis Nya Testamente som jag skickar till dig. Om det är något du inte förstår kan du skriva till Korskyrkan på hemsidan eller på Facebook, och vi ska försöka besvara. När du vill läsa Guds ord med ett öppet sinne och bjuda in Jesus i ditt liv, kan du säga: ”Jesus Kristus, kom in i mitt liv. Förlåt mig mina synder. Jag bjuder in dig att bli Herre, den som bestämmer över mitt liv. Ge mig upplysning så att jag kan förstå när jag läser i Bibeln. Helige Ande, undervisa mig. Led mig på vägen! Jesus Kristus, du är vägen, sanningen och livet. Jag vill lära känna dig!”

 Om du med ett ärligt och uppriktigt hjärta vill bjuda in Jesus på det här sättet kan du också få uppleva glädjen och tryggheten.

 I Habackuk, en bok i Gamla Testamentet, beskrivs någonting väldigt negativt, men så kommer det där om viljan till förändring. Viljan att ändå hitta glädjen hos Gud.

 ”Fikonträdet blomstrar inte mer, och vinstocken ger ingen skörd. Olivträdets frukt slår fel, och fälten ger ingen föda. Fåren rycks bort ur fållorna, och ingen boskap finns i stallen. Men jag vill jubla i Herren och glädja mig i min frälsnings Gud. (Hab 3:17-18).

 I psalmerna i Gamla Testamentet, i en bok som kallas för Psaltaren, där kung David skrivit de flesta psalmerna, finns mycket själavård och vishet. Där kan man bland annat läsa:

 ”Jag vill vara glad och jubla i dig, jag vill lovsjunga ditt namn, du den Högste.” (Ps 9:3)

 Också ett sista Bibelord från Ordspråksboken, den bok som kommer efter Psaltaren i Gamla Testamentet:

 ”Glatt hjärta ger god läkedom, brutet mod suger märgen ur benen.” (Ords 17:22).

 Vi behöver ett glatt hjärta för att orka med och för att klara av sjukdomar, smärta och ångest.

Men hur ska vi få det? Ja, vi kan öppna oss och be. Jag vill be för dig som kanske kämpar med ångest, ofrid och depression:

Tack Jesus Kristus att du kan ge oss en inre glädje, en inre trygghet. Tack för att glädjen ska bli som ett mäktigt vapen mot det som tynger ner i mina vänners liv, de som kanske lyssnar nu och mår dåligt. Kom med din frid! Tack Jesus för att du vill undervisa och lära oss mer om dig. Tack att vi får ha denna möjlighet att lyssna - när vi inte kan gå till kyrkan kan vi lyssna på olika gudstjänster oandakter. Gör denna dag till en positiv och bra dag.

Gud välsigne dig!

 

 

 

 

 


Korskyrkans Facebook-ta en titt!

Under några veckor har jag arbetat mycket med Korskyrkans sociala medier, bland annat vår Facebook-sida. Det finns mycket mer att utveckla, men det är fantastiskt hur många personer vi når trots enkla inlägg. Det ska bli bättre kvalitet och vi hoppas kunna lägga ut intressanta livsberättelser, gudstjänster, sång och musik och interagera, svara på frågor om tro, hopp och kärlek. Frågor om oro inför framtiden och hur vi ska kunna gå vidare i livet när mycket runt omkring oss rasar samman och svaren uteblir på de frågor som vi brottas med.
Gå in och "gilla" vår sida så kan du följa med i vad som händer. Vi har under några veckor haft flera tusen besökare och fått många nya följare. Korskyrkans kontaktnät har utvidgats väsentligt.
Vi har också en bön och samtalsgrupp som du kan få vara med i. Skriv till mig på Messenger eller till min e-post [email protected]
https://www.facebook.com/FHKorskyrkan/
Community · 248 gilla-markeringar
Korskyrkan Filipstad-Hällefors foto.
Korskyrkan Filipstad-Hällefors

Vi behöver producera vår egen mat

 
 
Ett av våra barnbarn vill bli bonde. Jättebra! Vi behöver producera mat i Sverige. Vi önskar honpm lycka till.
Två afghanska unga män jobbar på mjölkgårdar. De lämnade id- handlingar som bevisade vilka de var. Därför fick de tillstånd att arbeta. Båda konverterade till kristen tro. Migrationsverket avslog deras asylansökningar. Man trodde inte på att de blivi kristna (vilket numera sker med de flesta).
Då sökte de att få stanna i Sverige på grund av sina arbeten, men DÅ avslogs även deras ansökningar eftersom myndigheterna ansåg att de pass de lämnat in, saknade de säkringar som behövs. Båda två ska därför utvisas. Detta är horribelt. Alla uppgifter stämmer och svenska myndigheter borde förstå att ett fattigt land som Afghanistan inte kan ha datorer i varje by.
Dessa båda bönder behövs på de gårdar där de jobbar. När både Migrationsverket och domstolarna hakat upp sig på en liten detalj i födelsenummer. Mamman hade skrivit månad och år i Koranen, men inte dagen. Vi firar födelsedag exakt på dagen vi föddes, men det gör man inte i alla länder.
Det verkar som om man VILL leta fel och anledningar till att ge avslag. Nu när inga utvisningar genomförs på grund av Coronaviruset, kan de fortsätta att mjölka tro? Eller ska de tvingas sitta på sina rum, bli nervösa och sjuka? Detta är ju helt sjukt!
 

Viktig andlig princip

Foto och design: Melody Sundberg
 

Påskafton Bibelläsning om Jesu begravning

https://www.youtube.com/watch?v=IKDatVOq4f8&fbclid=IwAR0jiobikjktNRc7pJO62Z5EX-a9xAbzV8uqNB1ibo6BGxtvCU_6y80pHDM
 
 

Jesus blir korsfäst

https://www.youtube.com/watch?v=y1p6IJO_-mc
 
Dagens bibelläsning inramas av lite gitarrspel och av sången "Jag vill älska det urgamla kors".
Allt som hände med Jesus ingår i Guds plan och sker helt på det sätt som prfeterna förutsagt många år innan.
 
 
 

Påskens budskap 5

Jesus blir förd inför Pilatus.
Pilatus frågar Jesus: "Vad är sanning?"
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=iKGy1HiBmAY
 
 

Dragspel, gitarr, ukulele och elpiano

https://www.youtube.com/watch?v=Q3cCQbLNRsI
 
Så här i Corona-tider hinner man öva lite på instrumenten.
Jag är dålig på noter, men försöker spela på gehör. Här några äldre sånger som hängt med genom åren.
 
 
 

Jesus ber att vi som tror på honom ska vara eniga

Idag fokuserar vi på Jesus bön om enhet. Jesus bad för dig och mig strax innan han for upp till himlen, att vi som tror på honom ska ha kärlek till varandra, visa respekt, medkänsla, tala gott om varandra och tyda allt till det bästa. Att vi ska älska våra medmänniskor med samma kärlek som Jesus har älskat oss.

Idag ber vi att vi ska få dra åt samma håll. Vi ber om enhet mellan församlingar och enskilda.

Lyssna till sången som jag lägger i kommentarsfältet. Here I come to worship (Jag kommer för att tillbe)

https://www.youtube.com/watch?v=rvedIwyOnhw

 LJUSET SKA BRYTA IGENOM.

Bilden är tagen av fotograf Andreas Andersson

 


Påskens budskap dag 2

https://www.youtube.com/watch?v=WJ1MV6uoQ34&fbclid=IwAR1kQY3bil4O0qqqaWkojNtJMPhqWVqV2-gDn1k6FGGFidq--P7bQWaUjDc
 
Några dagar innan Jesus skulle lida och dö visar han den största kärlek och ödmjukhet genom att tvätta lärjungarnas fötter. Jesus gjorde det som de yngste tjänaren skulle göra. Han gjorde det som ett exempel för oss.
Idag kan du "tvätta någons fötter" genom att ringa till någon gammal person, någon ensam. Lyssna och fråga om du kan hjälpa till med något
DET ÄR VÅR. TA EN PROMENAD OCH NJUT AV VÅREN. Kanske du ser en blåsippa
Bild. Blåsippa
Fotograf: Melody Sundberg
Kontakta Melody för info om hennes företag och tjänster
 
[email protected]

Påskens budskap Palmsöndagen

Idag börjar jag (Bengt Sjöberg) läsa berättelsen om Jesu lidande, död och uppståndelse. Det är ett budskap om kärlek och hopp. Det blir ett avsnitt varje dag fram till Påskdagen. Till varje avsnitt lägger jag till en underbar sång och lovsång. Sången lägger jag i kommentarsfältet nedan.
Önskar dig allt gott, Guds frid i denna oroliga tid.
 
https://www.youtube.com/watch?v=S99-WBcKGwE&fbclid=IwAR29O4FrwG1GOQSOLVvdSPqWQDfJyyMTHsNcAl3Jxc5TzwCtwgJIfCKeJpg

En annorlunda påsk

Den här påsken blir annorlunda. Många känner oro och funderar hur framtiden kommer att bli.
Jag vill berätta, att den kristna påsken handlar om seger över ångest, nattsvart mörker och t.o.m. död.
När vi går in i det man kallar för "Stilla veckan" skulle jag vilja ta dig med på Jesu lidandes historia och den största seger och triumf som någonsin skett, nämligen Jesu uppståndelse.
Jag kommer läsa från ögonvittnet Johannes som berättar hela historien. Varje dag ska jag också spela en sång som förmedlar hopp. Jag gör det på Facebooksidan Korskyrkan Filipstad-Hällefors (gå dit och "gilla" sidan) och på min blogg. bengtsjoberg.blogg.se
Välkommen att lyssna fr.o.m. i morn.
Här en underbar sång med Lauren Daigle
 
 https://www.youtube.com/watch?v=sIaT8Jl2zpI&fbclid=IwAR25gJuyppAVZtY0xslTn5X383E_pWCO
tKXfm8xB9DAUeF4nkf2xmXWlsEk
 

Lovsång med Bengt

 
Utomhus haglar det och blåser, men i huset är det mysigt.
Jag har suttit vid elpianot och spelat och sjungit några lovsånger
 
https://www.youtube.com/watch?v=2sgMqYwwGzg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2p4vbFXHaGEmQfru2oPLhq3iRP6NxKr0hwB8xD_CVHg7r2lyCzwYV2YL0
 
 

Josef berättar från Pakistan

Vår son Josef är kvar i Pakistan. Osäkert när och hur han kan komma hem, men han är bland vänner i de församlingar som han besökt under så många år.
Just nu får han vara delaktig i utdelning av mat till de allra mest fattiga. Han skrev så här i morse:
"På grund av denna två veckors "lock down" får jag rapporter varje dag från mina vänner om att bl a daglönearbetarna har det mycket svårt eftersom de inte kan jobba och därför inte kan köpa mat. Har fått en del gåvor till Pakistanhjälpen som vi just nu distribuerar via våra kontakter. På bilden nedan en änka och hennes barn som fick hjälp igår. Daglönearbetarna har jobb som hembiträden, rikshaförare, tegelbruksarbetare mm."
Josef har fått förmedla hjälp från Sverige.

Idag den 2 april skriver Josef så här:

Tack för de affärer som är öppna, alla varutransporter som fungerar och bönderna som håller oss vid liv! Kanske får vi en större uppskattning för det senare yrket i en tid som denna? Nedan bilder från den lokala mataffären där man byggt en mur av läsk vid kassan för att förhindra smittspridning.

Läser på morgonen att "lock down" förlängs till den 14 april. Allting är fortsatt stängt förutom mataffärer och vissa banker. Går inte att resa till andra städer då bara de som kommer från den staden släpps in. Fick också reda på nyss att man förlänger flygförbudet in och ut ur landet (med några få undantag) till den 11 april. Hade precis fått en ombokning till den 9 april.

 

 
 

RSS 2.0