18 år i limbo-djupt tragiskt

https://www.dagen.se/nyheter/2021/05/24/ska-sverige-nagonsin-utvisa-konvertiten-paul/

 Det är en låst artikel, men väl värt att betala för att läsa.

Pauls berättelse är djupt berörande.

ska Sverige någonsin utvisa konvertiten Paul Varma?

Dagenreportern Joakim Lundgren berättar om det märkligaste asylfallet han stött på.

Det är en osannolik historia. Under mina år som reporter på Dagen har en kontakt dröjt sig kvar längre än andra.

Rent formellt ligger det just nu hos gränspolisen, som i sin tur väntar på svar från Interpol som 2019 ställde frågor till både Indien och Maldiverna om Paul Varmas identitet. Men svaren dröjer.

– Han är i ett oerhört utsatt läge, och myndigheternas behandling av honom är klandervärd. Att leva i detta vakuum bryter ner psyket totalt, säger Bengt Sjöberg till Dagen.

Han mejlar mig de nyaste överklagandena, och hoppas att det denna gång ska gå att kunna visa att det föreligger verkställighetshinder – på enklare svenska: att det är omöjligt att utvisa honom. Annars vill han hjälpa Paul hem. Var nu hem är.

 


Kristen förkunnare inte kristen???

Varför är det så få som reagerar?
De senaste dagarna försöker jag hjälpa en kristen kvinnlig förkunnare. Hon blev kristen i Iran, men döptes i Sverige. Här har hon hjälpt till i flera församlingar med tolkning och vittnesmål m.m. Nu har hon zoom-möten flera dagar i veckan då hon undervisar persisktalande på flera orter och länder. Hon har fått leda flera människor fram till en kristen tro och dop, MEN Migrationsverket tror inte på att hon är kristen. De har avslagit hennes asylansökningar och nu har hon inget bidrag eller boende utan klarar sig tack vare goda medmänniskors hjälp. Det finns flera i liknande situation.
Jag jobbar med att skriva en ny och omfattande asylansökan där vi lägger fram en mängd bevis. Det känns SÅ angeläget, att jag har svårt att släppa tanken om vi kunde göra något mer.
 
Om du känner för att hjälpa kvinnan och andra i liknande situation. Hör av dig till mig. [email protected]
Swish 0706 347 347
Låt kvinnan få en möjlighet att få känna frihet och glädje som kvinnan på bilden
 
 
 
 
 
 

Flyktingflickorna av Bengt Sjöberg

Nu snart kommer min nya bok ut i handelns. Det går bra att förbeställa. Se länken till Sjöbergs Förlag
 
På avstånd hörde jag hur smugglarna ropade att det var dags att åka. Paniken naglade sig fast i mig. Om jag inte satt i båten så skulle jag bli lämnad kvar. Då skulle jag aldrig korsa havet och polisen skulle ta mig. Jag skulle dö här, i det här helvetet, ensam. Jag sprang som jag aldrig hade sprungit innan. Sanden yrde om mina fötter och det var tungt för benen. Ljudet av människors rop var öronbedövande. ”Mamma”, skrek jag så högt jag kunde, men ropet drunknade i allt annat. Sex kvinnor och flickor berättar i den här boken om sin resa, från ett sargat och våldsamt hem, till Sverige. Deras berättelse är fyllda med sorg och smärta då de flytt över kontinenter för att nå en trygg plats. Bengt Sjöberg beskriver den kamp som många av flyktingflickorna utsatts för när de kämpat mot hav, flykt och byråkrati. I över 30 år har han kämpat för att ge flyktingar en röst och han brinner för de som flytt krig, oroligheter och förföljelse. Han uppmanar nu er att lyssna till dessa kvinnor och flickors berättelse om kamp, vilja och styrka att nå en plats där de kan leva ett värdigt liv.  
 
Beställ på: https://www.sjobergsforlag.se/bocker/livsberattelser/flyktingflickorna-bengt-sjoberg
 
 
 

Detta hade aldrig hänt i en vanlig domstol

Den asylsökande familjen som blivit kristna i Sverige var kallade till förhandling i migrationsdomstolen. Där skulle de få chans att redogöra för processen fram till en kristen tro. Familjens pastor var kallad att vittna och deras juridiska ombud var väl förberedd.
Men en bit in i förhandlingen avbryter domaren och uppmanar pappan i familjen att inte citera Bibeln. När modern ska berätta om en stark andlig upplevelse blir även hon tystad och uppmanad att inte berätta vad hon upplevt och hur det påverkat henne att bestämma sig för att bli kristen.
Domaren ställer flera frågor om hur de tänkte inför att döpa sig och bli medlemmar i församlingen, men så fort som de motiverar sina beslut genom att citera Bibeln avbryter domaren förhöret, tittar på sin klocka och säger att pastorns vittnesmål inte behövs och ska därför utgå. Att pastorn kallats med information att om han inte kommer kan polis hämta honom tycks nu inte alls vara viktigt. 
När beslutet kom att domstolen avslagit familjens begäran om uppehållstillstånd blir familjen förkrossade. De läser att domstolen ansett att de inte kunnat redogöra för sin nyvunna tro och sina överväganden inför ett så viktigt beslut som att bli döpta. Domstolen menar att de visserligen är kristna, men inte genuint kristna utan de har konverterat för att få uppehållstillstånd.
Att det får gå till på detta rättsvidriga sätt gång på gång är mycket upprörande.

Beklaglig samverkan L, Sd, M och Kd

Året före förra valet lämnade jag Kristdemokraterna efter 50 års engagemang. Det var smärtsamt, men jag såg redan då hur partiet blev mer och mer främlingsfientligt. Partiledaren skulle bara fika med Jimmy, bara äta lunch och bara, bara……….
 
Nyheten som släpps idag ( i söndags) några timmar innan kvällens partiledardebatt visar att vi som varnade hade rätt.
 
Jag tycker att Gert Gelotte uttrycker mycket bra det som jag känner just nu. Han skrev
”Det är nämligen nu ni väljer på vilken sida i framtidens historieböcker era barn och barnbarn skall finna er.
På sidan med de som gjorde motstånd mot tyranniet eller på sidan med medlöparna och möjliggörarna.
Det är ni, kritiska medlemmar och sympatisörer i M, KD och L som kan sätta stoppa för SD:s framfart. Men då måste ni revoltera.
För några innebär det att sätta den politiska framtiden på spel. För andra att ompröva ett helt livs tillhörighet. Det är svårt, det gör ont, men det är nödvändigt. Bryr ni er om Sverige är det nu ni måste göra det.”
Expressen skriver:
Enligt SD ska kraven bli hårdare och undantagsfallen färre.
-Det förslag som vi presenterar innebär bland annat att möjligheterna att få uppehållstillstånd av humanitära skäl begränsas, säger partiledare Jimmie Åkesson i en kommentar.
”Det är tydligt att Jimmie Åkesson håller i taktpinnen i det nya högerkonservativa blocket”, skriver Stefan Löfven.

RSS 2.0