Migrationsministern vill "utrota" skuggsamhället och "papperslösa"

Nu ska alla "papperslösa" utvisas enligt migrationsministern. Undrar om hon känner till hur det gick till förut då man försökte sig på att utvisa folk till t.e.x Iran (som är ett av flera länder där det inte går att genomföra utvisning med tvång)
Under en period chartrade Sverige flyg som åkte till Teheran, Iran. När de landade och försökte överlämna den utvisade vägrade myndigheterna att släppa in personen. Då fick planet fara hem till Sverige igen med oförrättat ärende, men med cirka 200 000 kronor fattigare statskassa. Senare gjorde flera försök vilket enbart resulterade i ytterligare 200 000 kronors förlust. Efter en tid avslutades projektet eftersom det inte ledde till någonting.
Under de 32 år som jag varit engagerad för flyktingar har jag erfarit att även Libanon, Irak, Eritrea, den palestinska myndigheten samt några länder ytterligare i Afrika inte tar emot tvångsutvisade. Många av de papperslösa skulle ha möjlighet att snabbt komma in i samhället och börja jobba och tillföra statskassan intäkter i form av skatter. En del jobbar eftersom de har samordningsnummer. Migrationsverket känner i många fall till att de jobbar trots beslut om utvisning.
Jag har läst att regeringen tänker tvinga dessa länder att ta emot genom olika påtryckningsmedel som t.ex upphöra med bistånd m.m. Men tror någon att länderna som i vissa fall saknar fungerande regering låter sig påverkas av Sveriges försök att få till stånd utlämningsavtal.
Tydligen tänker vår nyvalda regering samla in tips genom att sjukvård och skola ska åläggas att rapportera/ange vilka "papperslösa" de stöter på. Polisen ska göra kontroller var som helst och även göra DNA-tester på dem som inte har giltig legitimation.
Kommer ihåg då läkaren ringde till mig och bad mig inte komma med den sjuka kvinnan från Azerbajdzjan eftersom sköterskan ringt polisen och migrationsverket. I stället träffade vi läkaren på en annan ort en annan dag.
Tror att många kommer att vägra bli angivare. 
 
De "papperslösa" är människor och det finns en anledning varför de stannat kvar i vårt land. Nu utmålas människorna som potentiella våldsverkare och allehanda farliga individer. Om några är det ska de naturligtvis inte få stanna i vårt land.

RSS 2.0