Nationaldagsfirande

I natt har vi i kyrkan nattvandrat i Filipstad. Vi kallar oss sedan mer än tio år för BULLGERILLAN. Bullgerillan dyker upp lite här och var. Vi bjuder på bullar, kaffe och saft och pratar med människor ute på stan. Igår började vi med en samling på Erikshjälpens café. Maribel Jansson talade jättebra från Guds ord om tre män i Bibeln som vägrade tillbe en kung. När de stod fast vid sin tro på Gud band kungen de tre männen Sadrak, Mesak och Abed-Nego och kastade dem i en brinnande ugn. När han efter ett tag tittade såg han fyra män, varav en liknade en gudason. Med dem i ugnen var en ängel, eller kanske Jesus själv. Nu fick de komma ut och de band som de var bunda med hade brunnit upp. Luttrade i elden fick de vara till stor välsignelse i det land som de bodde i. De svårigheter de gått igenom gjorde dem färdiga för ett speciellt och viktigt syfte i livet. Så kan det vara med oss, sa Maribel. Många av dem som var med på samlingen har verkligen varit med om många svåra saker i livet-de har gått genom en luttringens eld. Nu har de erfarenheter att dela som kan få bli till stor hjälp.
Vi hade en underbar bön och lovsångsstund innan vi gick till Ferlingården och träffade socialförvaltningens folk, rektorn på skolan, kommunen drogsamordnare och polisen. Efter det gick vi ut i olika grupper. Ju längre fram mot natten vi kom desto fler samtal fick vi med människor som längtar efter en förändring i sina liv. Vi hade en toppenintressant kväll. Bullar och kaffe gick åt i massor och vi fick gå till Erikshjälpen och brygga mer och mer kaffe.
Idag blir det ett mer lugnt firande av nationaldagen.
Flera av de invandrare som gick med oss i natt sa att svenskarna vet inte hur bra de har det. Vi ska tacka Gud för den frihet och fred som Sverige har och haft under så många år. Vi skall tacka Gud för det beslydd som finns över vårt land.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0