Lite mer hyfs i valrörelsen.

Jag mår illa och är bekymrad över årets valrörelse.

Lögner, halvsanningar och manipulerade ”alternativa fakta”, hot mot politiker som anses som landsförrädare för att de bedriver en främlingsvänlig politik. (Jag har själv blivit kallad för landsförrädare.)

Ord påverkar. Galningar och extrema grupper omsätter orden i fruktansvärda dåd. Nu är det dags för besinning. ”Allt vad ni vill att människorna ska göra mot er, det ska ni också göra mot dem”. Det Jesus sa för 2000 år sen gäller även idag.

Sverigedemokraterna har i åratal drivit en hemlig hatkampanj mot Annie Lööf. Partikontrollerade grupper har postat hundratals hetsande inlägg om Centerledaren. I flera inlägg kallas hon för ”landsförrädare”. Någon skrev om detta och fick till svar att ”även Ebba Busch är utsatt för hat och mobbning”. Ja, jag tycker att ingen ska mobbas utan diskussioner ska handla om vad olika partier vill åstadkomma och deras planer på att genomföra sina idéer.
 
Moderaterna vill få oss att tro att 700 000 invandrare inte försörjer sig själva. Man utmålar invandrare som problemet, men räknar in
studenter, föräldralediga, låginkomsttagare (M verkar inte tro att det finns folk som är låginkomsttagare och arbetar och strävar för att klara livet), arbetslösa och sjukskrivna helt utan urskillning. Inte kan de väl mena att varje högskolestudent i landet är en del av utanförskapet.

Tänk om vi kunde få se en saklig och respektfull avslutning på valrörelsen där partierna gemensamt hjälps åt med förslag hur vi ska klara freden i Europa, miljökrisen, elförsörjningen i vinter och hur våld och mord ska förhindras. Hur vore det med lite kristen etik i skolan? Det här med att värna livet, inte stjäla, döda och förstöra. Tänk om Sebastian Stakset fick berätta om hur Guds kärlek förändrade hans liv. Något som inte grövre straff och fler poliser kunde åstadkomma.
Bilden: Svenskar, finländare och flyktingar ber för Sverige i vår kyrka. 
 
 

Nöden är stor i Afghanistan. 10-årig flicka såld

Kanske såg du också den 10-åriga flickan som mamman sålt till en 20 år äldre man? Det var på SVT-Aktuellt. Flickans gråt skar djupt i hjärtat.

Ändå fortsätter Migrationsverket fatta beslut om utvisning av flickor, kvinnor, konvertiter, hazarer och HBTQ-personer.

Jag har i dagarna haft kontakt med flera advokater som menar att det Sverige gör med afghanska ärendena är en stor rättsskandal som säkert kommer stå med i kommande historieböcker och bedömas som ett stort misstag.

En advokat skriver, att när han är på en "vanlig" rättegång och har tre eller fyra vittnen som stödjer hans framställning och yrkanden, då fattar domstolen positiva beslut, men när han har ett migrationsmål och kanske har 100!!! vittnen från kyrkan, präst, diakon, medlemmar, vänner, rektor, lärare, kurator, skolsköterska, psykolog blir det ofta avslag.!!! Detta är vidrigt och borde få fler att reagera.

Nu försöker vi samla in exempel för att påvisa och påverka.

 

Vill jobba och betala skatt men får inte

Politiker säger att fler måste arbeta. Visst, det är bra, men
jag tänker på det då jag nästan varje dag får mail, meddelanden och samtal från asylsökande som VILL, men som INTE FÅR arbeta.
Blev mycket engagerad idag då jag läste protokoll från ett möte med den förföljda iranska kvinnan som fick höra att hon skulle skriva på ett papper om att hon accepterade att återvända till förföljelsen, tortyren, fängelset och våldtäkterna i Iran.
Hon förstår inte hur en myndighet kan avgöra ett människoöde på några timmar.
Hon tänker på kvinnor som våldtas i fängelser, kvinnor som stenas och som piskas för att de inte bär slöja. Hon hävdar sin rätt att få hjälp från FN. Hon tänker på Barnkonventionen, men Migrationsverket fortsätter att hota med repressalier om hon inte samarbetar. Hur ska man samarbeta med någon som vill se den andre personen död? Förnedrad? Sparkad på och slagen? En kvinna!!! Nej! Hon varken hör eller förstår att Sverige kan vara ett så grymt land.
Idag går en överklagan in till domstolen. En inlaga skriven med ovanlig glöd och engagemang.
Hur ska dessa människor klara livet när de inte FÅR arbeta och de får ingen dagersättning och ofta inget boende? Vet ni-detta händer i Sverige idag.
 

Från marockansk säkerhetstjänst till kristen församling i Sverige

 
 
 
Från marockansk säkerhetstjänst till kyrka i Sverige - Jesaja53
 
Under cirka ett år har jag försökt hjälpa den här unge mannen att få stanna i Sverige. När jag pratade med honom första gången hade han ett bra jobb i Sverige och försörjde sig själv. Han var engagerad i en församling och han studerade och skötte sig perfekt. Idag riskerar han utvisning, trots mycket starka asylskäl men vi ska fortsätta att kämpa. Mohammed har skrivit sin berättelse och det är ett helt bokmanus. Melody Sundberg har redigerat texten.
 
"Mot sin vilja tvingas Mohamed att arbeta för marockanska säkerhetstjänsten. En dag får han chans att lämna landet. På väg mot Grekland i en läckande gummibåt upptäcker han en ensam kvinna på stranden. Hon är den första kristna Mohamed möter i sitt liv, och det mötet förändrar allt."
Ännu ett citat från Mohameds berättelse:
 
”Det var första gången jag satte foten i en riktig kyrka. Från allra första dag kände jag en speciell värme och godhet från människorna som organiserade språkcaféet i kyrkan. De brydde sig inte om varifrån vi kom eller hur mycket eller lite svenska vi kunde. De behandlade oss med respekt och gästfrihet.”

RSS 2.0