Bibelns och historiens Jesus bekräftas!

Här följer ett studium som jag hade i Holmegården i Årjängs kommun igår. Det är ett av två studier. Under morgondagen ska jag försöka lägga ut det andra som mer handlade om att vi kan lita på bibelns evangelier och att Jesus är Guds son. Se för övrigt reportage från måndagen den 20 april om mötena på www.varldenidag.se



Jesus ifrågasatt

Jag lyssnade en kväll till KARLAVAGNEN i P4 som hade som ämne KRISTENDOMENS ÅTERKOMST. Intressanta samtal, men också många samtal där man tog upp nyare tolkningar om Jesus, evangelierna och samtalen avslöjade religionsblandning. Gnosticistiska tankegångar var vanliga t.ex tankar som framhåller att världen är ond, den var produkten av en ond skapare, frälsning innebär att bli räddad från den och det sker genom hemlig kunskap, eller gnosis på grekiska. De få utvalda kommer till insikt om att de har ljuset INOM SIG och de har en GUDOMLIG IDENTITET.

2 Tim 4:2-4 talar om hur den yttersta tiden skall kännetecknas av olika läror och en mängd populära mänskliga tankebyggnader. Det är ett tidstecken. Jag känner starkt för att vara en apologet, en som försvarar evangeliet i dessa tider. Idag finns det en massa alternativa evangelier som går emot vår kristna tros grunder. I USA samlades man till Jesusseminarier där man presenterade 16 olika sk evangelier t.ex Tomasevangeliet, hemliga Markusevangeliet, Petrus evangelium och Marias evangelium. I JESUSSKRIFTERNA förnekar Jesus tydligt att han är Guds son. Han sägs påstå att Guds Ande fanns i honom. Jesus sägs uttala att "var och en som på samma sätt kände sig uppfylld av anden också kan vara Guds son".

Ett populärt evangelium är Tomasevangeliet som sägs vara skrivet tidigt, men hur kan det då innehålla texter från Johannes evangelium som sägs vara skrivet på 90-talet. Nej, de första kristna visste mycket väl vilka evangelier som var trovärdiga och som stämde med ögonvittnesskildringar och vad folk kom ihåg från Jesus undervisning. Vi kan känna oss trygga och lita på bibelns evangelier.

Petrusevangeliet ansågs av de första kristna som falskt och gav fel undervisning. Någon använde Petrus namn och auktoritet för att få legitimitet för det som skrevs. Vad sägs om dessa tokigheter där författaren skildrar vad som hände vid Jesu grav? "Stenen framför graven rullades undan av två stora änglar vars huvuden nådde ovanför molnen. Efter dem följer ett kors ut ur graven. En himmelsk röst frågar Jesus om han predikat för dem som sover. Jesus svarar inte utan det gör KORSET som svarar Ja."

Hemliga Markusevangeliet, ett annat s.k alternativ evangelium är en bluff som inte gick att undersöka eftersom det försvann. I den boken antyds att Jesus tillbringar en natt tillsammans med en yngling som bara är iförd ett linnetyg över sin nakna kropp. Dessa homoerotiska antydningar plockas fram i dessa tider för att bryta ner vår tro på Jesu renhet. Jesusskrifterna påstår man att de hittats i Jerusalem. Där regnar och snöar det så papyrus som legat begravd i jorden skulle ha möglat och ruttnat sönder. I Jesusskrifterna påstår man att Jesus aldrig hade för avsikt att påstå att han var Gud. En forskare påstod att man hittat några dokument under ett hus i Jerusalem som påstods vara delar av dessa Jesusskrifter. Ingen kunde dock bekräfta deras äkthet.

Populära författare som Dan Brown och Michael Baigents (skrev boken Jesusskrifterna år 2006 som sägs bygga på skrifter som Jesus själv skrivit) försöker använda sig av Marias evangelium för att påstå att Jesus var gift med Maria något som man inte kan belägga genom att läsa detta så kallade evangelium som de flesta forskare förklarar inte har något att göra med varken Jesus eller Maria.

Idag hör man i debatten om kristen tro att det som Jesus sa och gjorde inte var unikt. Kristendomens rötter sägs finnas i äldre mysteriereligioner och berättelser. Mithrasdyrkan en romersk religion som var populär bland soldater och handelsmän. Bevis för att den fanns finns från år 90 efter Kristus och sen finns det fler bevis från tredje och fjärde århundradet. Kan alltså knappast ha påverkat kristendomens lära. Mithras föddes ur en klippa enligt deras berättelser, inte av en jungfru. Man säger också att han var en lärare som hade 12 lärjungar, men det stämmer inte. Han ansågs vara en gud, men var inte lärare. Man påstår att han ofrfrade sig själv för att det skulle bli fred, men han offrade inte sig själv-han dödade en tjur. Även andra påståenden avfärdas av seriösa forskare och har inte påverkat kristendomen.

En del forskare säger att läran om jungfrufödelsen kommer från andra religioner t.ex. antikens gudaberättelser. Den berättelse som handlar om Zeus, handlar om gudar som har begär efter jordiska kvinnor vilket är något helt annat än berättelsen om den helige Ande och Maria. Enligt berättelsen om Zeus blev han förklädd till människa kär i en prinsessa och hon blev gravid. Hera som var Zeus drottning, planerade att låta bränna henne till aska, men Zeus räddade fostret och sydde in honom i sitt eget lår tills Dionysos föddes.

Buddhas födelse kallas också ofta jungfrulig, men det är inte heller korrekt. Enligt legenden drömde Buddhas mor att han kom in i henne i form av en vit elefant-i fullvuxen storlek! Dessutom hade hon varit gift i många år före det, så hon var ingen jungfru. Granskar man andra religioners liknande berättelser som t.ex zoroasterna ( som finns exempelvis i Iran) finner man inte några likheter till berättelsen om Maria. Jesu jungfrufödelse kan inte ha sitt ursprung i någon hednisk eller annan källa.

Bibelns profetior bildar ett unikt fingeravtryck el DNA som passade perfekt in på Jesus. Kunde inte försöka i egen kraft fullborda alla tusentals löften. Jesus kom i rätt tid. När tiden var inne.......Ska komma tillbaka i rätt tid också.............

Jesus uppfyllde alla profetior om Messias. Hans fingeravtryck passade exakt in på Messias. Ingen annan kan eller ska kunna passa in på vad denne Messias både gjort och vad han ska göra i framtiden. Profetiorna går i uppfyllelse och snart skall Jesus ställa sina fötter på Oljeberget och träda fram i härlighet, makt och ära. Hur skall den dagen bli? Vad kommer de att visa på nyhetskanalerna runt om i hela världen?

Jesus är unik. Många försöker bortförklara Jesus anspråk på gudomlighet, men de fascineras av hans undervisning och hyser beundran för hans etik och moral. Man brottas med frågorna om Jesus och fler och fler kapitulerar och börjar tro och ta till sig Jesu undervisning. Paulus fick möta Jesus.

Även du ställs inför alla dessa fakta. Tro och acceptera eller ta avstånd. OM du tror inser du att ditt liv inte kan fortsätta som vanligt. Du behöver överlåta ditt liv till Jesus. Han vill bli din herde, herre och vägledare. Han gör anspråk inte bara på din fritid. Han vill ta hand om hela ditt liv. Ger du allt till honom ger han också allt tillbaka och välsignar det. Sök först Guds rike och hans rättfärdighet så skall du få allt annat också.

Det fanns något som fängslade barn, ungdomar, fattiga människor, rika, skamfyllda prostituerade människor, gråtande och sjuka kvinnor och män, alla från alla samhällsklasser var beredda att lämna allt och följa Mästaren. Vi ska låta några av de starka bibeltexterna och profetiorna om Jesus tala till oss.

Daniel 7:13-14 Jesaja 7: 14 Den unga jungfrun skall bli havande och föda en son och hon ska ge honom namnet Emanuel=Gud med oss! Jesaja 9:6-7 Jesaja 11:3-4, 12

Hela Jesaja 53 är en mäktig profetia om den kommande Messias-Jesus Kristus. Det finns ingen möjlighet att Jesus skulle ha kunnat arrangera uppfyllelsen av alla profetior.

Det finns en rabbinsk tradition bevarad i Talmud, vilken säger att det fanns tre olika tecken på att de djuroffer som översteprästen frambar på Försoningsdagen hade mottagits av Gud och att nationen hade fått förlåtelse. Under sådana år då tecknet gav ett nekande svar, brukade folket skämmas och sörja, eftersom Gud inte hade accepterat deras offer.

Sedan står det att under de sista fyrtio åren innan andra templet förstördes, var alla tre tecknen negativa vid vartenda tillfälle. Fundera på det här: Jesus korsfästes förmodligen år 30 efter Kristus och templet förstördes år 70. Så från tidpunkten för hans död fram till tidpunkten för templets förstörelse, en period av 40 år, signalerade Gud att han inte längre mottog det judiska folkets offergåvor eftersom det slutgiltiga försoningsoffret hade åstadkommits genom Jesus, precis som han hade profeterat.

Michael L. Brown, filosofie doktor och professor i praktisk teologi, av judiskt ursprung växte upp som en rebell. Knarkade och festade, men fick möta Jesus till frälsning. Han skriver så här om sin tro:

"Yeshua (hebreiska namnet för Jesus) är den rätta fortsättningen på mina judiska rötter. Han är Israels Messias och världens frälsare. Det är honom jag har att tacka för mitt liv, och genom honom har jag lärt känna Gud. Han är den som gav mig fullständig förlåtelse för mina synder, som älskade mig när jag var eländig, otacksam, rebellisk och en stolt stackare. Han gav mig ett nytt hjärta och en ny ande. Han har förändrat mitt liv och gett det mening. Han är Guds fullhet i kroppslig gestalt. Han är Faderns sanna uttryck och avbild och när jag ser honom, då ser jag Gud.

Och han är världens enda hopp. Utanför honom ser vi bara mörker. Israel kommer att göra slut på alla alternativ och slutligen, till sist, inse att den som det undervisats om, den som var källan till all deras smärta och lidande genom åren, faktiskt är deras enda hopp.

Han är början och slutet, allt i alla. Jag kan inte föreställa mig en existens utanför honom. Så han är verkligen Guds ultimata uppenbarelse för människosläktet. Det är därför som jag ägnar mitt liv åt att tala med judar jag möter-så passionerat och sanningsenligt som jag kan-om den verklige Jesus, Messias. Jag kan helt enkelt inte undanhålla Guds allra bästa gåva från dessa som han älskar så innerligt.

Låt oss överlåta våra liv i Guds hand. Be till Gud i Jesu namn! Ta emot den helige Ande. Bli en frimodigt vittnande kristen. Det behövs i denna tid. Gud välsigne Dig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0