Evangelistfondens stipendium till Joel Sjöberg m.fl

Roger Larsson, känd evangelist inom Frälsningsarmén och profetröst i Sverige, är initiativtagare till Evangelistfonden.

För att uppmuntra unga evangelister via stipendier och träning startade Roger Larsson under 2007 Stiftelsen Roger Larssons fond för evangelisk tro och mission.

Hedersstipendiat är Algot Niklasson, Göteborg. Övriga stipendiater är Joel Sjöberg, Örebro, Ewa-Marie och Markus Kihlagård, Halmstad samt missionsbåten Shalom.
Det är andra året som Evangelistfonden delar ut stipendier. I år har man utökat antalet stipendiater och man har även uppmärksammat en organisation.
Algot Niklasson tilldelas hedersstipendiet för sin hängivna förkunnelse under den så kallade förnyelseväckelsen på 50-talet inom Pingströrelsen. "Algot Niklassons frimodiga predikan skapade stora genombrott för väckelse i vårt land" konstaterar styrelsen i sin motivering.
Joel Sjöberg beskrivs som en "frisk fläkt i den svenska kristenheten" och sprider varje år ett rikt urval av litteratur för kristen uppbyggelse och kreativ evangelisation, genom sitt förlag Gospel Media. http://www.gospelmedia.se
Under 2008 startade Joel och hans fru tillsammans med två andra familjer församlingen Örebrokyrkan (http://orebrokyrkan.se) som varje vecka samlar människor från ett flertal länder till gudstjänster, evangelisation på gator och torg och 24-7bön med en målsättning att bönen skall pågå året om natt och dag.
Ewa-Marie och Markus Kihlagård är sedan år 200 ledare för Frälsningsarméns kår i Halmstad. Under tiden har församlingen växt från ett 30-tal medlemmar till över 100. Under deras ledarskap har ett stort socialt nätverk och ett betydande barnarbete byggts upp.
Missionsbåten Shalom, som är den organisation som får priset, sprider evangeliet till ett stort antal människor genom allt från bryggmöten till bibelstudier och frimodig förkunnelse ombord på båten oavsett samhällsskikt och ålder.
Stipendierna är på 15 000 kronor vardera och delas ut vid en offentlig högtid i Frälsningsarmén i Uppsala lördagen den 28 februari.


Kommentarer
Postat av: Dag Selander

Glädjande nyheter om Good News!

2009-01-21 @ 08:49:57
URL: http://missionxp.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0