Frälsning genom laggärningar eller genom tro?

Just nu pågår en debatt på olika bloggar samt i tidningen Världen Idag.
Det handlar om katolska kyrkans lära om avlat och att utföra vissa gärningar för att sona sina synder. Det som katolska kyrkan förkunnar stämmer absolut inte med de bibelord som talar om att vi är frälsta av nåd och genom tro på Jesus och den försoning som Jesus gjorde på Golgata. Det är en gärningslära som är helt främmande för evangeliet-Guds glada nyheter om frälsning genom TRO på Jesus.
Det intressanta är att nu är det katolska kyrkan i Sverige som själv skriver om dessa saker. När Gospel Media gav ut boken Evangelium enligt Rom beskylldes författern för att ha använt avhoppare som i sin frustration gentemot katolska kyrkan tog fram avarter och falska anklagelser. I boken citerades katolska kyrkans egna skrifter, men det ville man inte erkänna. Joel Sjöberg, förläggare på Gospel Media fick stark kritik från representanter för Trosrörelsen som alltmer närmat sig den katolska läran, vilket många av oss tycker är oerhört förvånande.

Här kan du själv läsa några av de artiklar som nyligen publicerats. Längst ner ser du information om de båda böckerna som Gospel Media gett ut.
Nu är det tid för kristna från olika kyrkor att komma tillsammans i en enhet som grundar sig på Guds ord och på den helige Ande. Inte en enhet under påven och gamla kyrkliga traditioner. Det är tid att på nytt börja studera Guds ord och återvända till de grundläggande bibliska sanningarna. Liberalteologi och förnekelse av Jesu gudom liksom mänskliga traditioner och tankar om egna gärningar som kan frälsa människan leder inte till den gudsrelation som bygger på KÄRLEK TILL JESUS OCH KÄRLEKENS VILLIGHET ATT VILJA GÖRA DET GODA och till att formas till att likna Jesus genom att leva i en relation med Honom som är Vägen, Sanningen och Livet.

Katolskt dekret flyttar fokus från Jesu försoningsverk Henric Staxäng, präst inom Evangelisk Luthersk Samling, har skrivit en viktig insändare i tidningen Världen idag den 3 juli.  Jag trodde att katolska kyrkans lära om avlat endast handlade om ett fenomen från från medeltiden.  

www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=4727&Itemid=29

Se också bloggen http://aletheia.se/


Enhet under påven? - Tomas Dixon

 Evangelium enligt Rom - James McCarthy  Evangelium enligt Rom - James McCarthy


Kommentarer
Postat av: pastor Ewa

Jag tyckte att boken Evangelium engligt Rom var en välskriven bok, vi behöver ha kunskap!

Sedan verkar ju den Helige Ande röra sig inom Katolska kyrkan och människor blir andedöpta och en bönerörelse växer fram. Jesus försöker nå sitt folk i all kyrkor. Fick ett profetiskt budskap av Honom hösten 98 där Han bla sa att det kommer att gå ett svärd inte mellan samfunden utan genom för att skilja dem som står på ordet från dem som kompromissar.

Stor kram till er och Guds välsignelse Ewa o Per

2009-07-10 @ 11:59:43
URL: http://pastorewa.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0