Fristadens pastor hemma igen

Vår församling har haft god kontakt med FRISTADEN I UDDEVALLA. Dels har vi haft besök av församlingens förkunnare Anita Barker, Gunilla och Håkan Gniste och Paul Forsén både hos oss och på andra platser i Värmland t.ex Sunne då vi medverkat tillsammans med dem. För några år sedan var jag och sönerna en hel helg i Fristaden och predikade och deltog i evangelisation på stan m.m. Vi bodde hemma hos Gnistes. Håkan reste mycket med min bror Kjell i olika länder. Vi hade mycket att prata om inför skrivandet av boken om Kjell Sjöberg.

Ftristadens nuvarande huvudpastor Janne Sääf är oerhört på hugget att rycka in och hjälpa till när en flyktingfamilj behöver stöttning och hjälp.

Det är med stort intresse och med förböner som vi följer dramat med Håkans familj som alla höll på att brinna inne i sitt hus. Håkan var sekunder från att dö i lågorna. Hans otroliga tillfrisknande är ett Guds mirakel och ett svar på en outtröttlig kärlek och omvårdnad från hans energiska fru och vänner i staden som verkligen stöttat familjen. Tidningen Dagen har kontinuerligt rapporterat om Håkan. Så även här:


"Håkan Gniste som brännskadades allvarligt när familjens villa brann en tidig morgon i mars, är nu hemma. På fars dag besökte han ett möte i församlingen Fristaden, Uddevalla, för första gången sedan branden.

När Gniste kom in i gudstjänsten bröt en lång och spontan applåd ut. Mångas ögon fylldes med tårar.

- Nu lägger sig saker och ting tillrätta! skriver hustrun Gunilla på sin blogg.

- Håkan är hemma, hittat en vardagsrytm som fungerar bra både för honom, hemvården och familjen som bor hemma".

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=193586


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0