Rasister terroriserar asylsökande

Idag blev jag intervjuad av SVT Värmlandsnytt angående de rasistiska provokationerna som äger rum i Lesjöfors mot asylsökande familjer.
Socialnämndens ordförande ansåg i TV-programmet att det inte var ett stort problem och att kommunen inte kunde göra något. Man kan lugnt säga att jag framförde en annan åsikt.
Om en enda person blir trakasserad är det ett misslyckande. Vi har nolltolerans mot mobbning i våra skolor. Det borde gälla i samhället också.

Nu är det viktigt att framhålla att det finns många humana och kärleksfulla lesjöforsare också. Man till och med ställer kassar med kläder och leksaker utanför dörrarna där asylsökande familjer bor, men det ungdomsgäng som härjar och spayar hakkors, skriker könsord och hyllar Hitler samtidigt som de uppmanar flyktingarna att lämna Sverige skämmer ut hela samhället.

De asylsökande familjerna mår jättedåligt och flera vågar inte gå ut. I skolan blir barnen retade även om det i just den familj som jag har kontakt med har blivit bättre.
Jag ställer gärna upp på att besöka Stålvallaskolan och föreläsa om varför flyktingarna kommer och hur de mår under asylprocessen. Kanske det kan skapa lite förståelse.

Blev så ledsen att vi inte längre kan ha ungdomssamlingar. Flera av de asylsökande ungdomarna från Lesjöfors var med förr. Tyvärr saknar vi ledare i församlingen.


Här kan du se ett inslag som visades igår. Kvällens inslag hittar du säkert om några timmar på http://www.svt.se/varmland

http://svtplay.se/v/1947554/asylsokande_familjer_hotas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0