EFK avsäger sig vigselrätten

Evangeliska frikyrkan (EFK) blir det första samfundet att avsäga sig vigselrätten. Under den gångna helgen har samfundet varit samlat till årskonferens. Applåder fyllde hallen vid Torp utanför Kumla när det stod klart att man blir det första samfundet som tar steget.

Jag är tacksam och glad att mitt samfund tagit detta beslut. Det handlar om att klargöra gränsen för myndighetsutövande och att vi som kyrka inte är en del av statsapparaten. Staten ska inte kunna diktera och bestämma hur vi i de kristna församlingarna ska förhålla oss till vem eller vilka vi ska viga. Före 1952 fungerade det som det är tänkt att göra efter den 1 januari 2012 som blir ett banbrytande datum för EFK. Efter det har vi inte längre vigselrätt.

I framtiden blir bröllopsceremonin i kyrkan i princip som nu. Det är i församlingen som man ger varandra löften och ber om Guds välsignelse över sitt gemensamma liv. Omgiven av släkt, vänner och församlingens medlemmar tar man detta livsavgörande och betydelsefulla steg. Någon dag efter ceremonin i kyrkan går man sen till kommunen för att registrera och ingå det civilrättsliga äktenskapet.

Som en kristen församling måste vi ha den absoluta rätten att följa vårt samvete och följa Guds ord, bibeln. Staten ska inte tvinga oss att bryta mot bibeln. Det handlar inte om att diskriminera vissa människor och det handlar inte om att någon är förmer än någon annan. Vi är alla lika mycket värda som människor och Gud och vi älskar alla människor, men när staten vill tvinga oss att i kyrkan förrätta vigslar där samkönade par gifter sig, då är det dags att avsäga sig vigselrätten.







Kommentarer
Postat av: Jonas

Staten vill, som du kanske känner till, inte tvinga någon kyrka att förrätta vigslar mellan samkönade par. Men oavsett detta bör den juridiska vigselrätten självklart handhas av staten och inte av religiösa församlingar.

2010-06-23 @ 14:47:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0