Eldsjälar tände Guds eld i Filipstad

Kjell och Soheila Fors besök i Filipstad blev till stor välsignelse. Mycket folk har samlats. Flera nya kontakter.
Människor har fått möta Jesus, Guds kärlek och kraft.
På lördagskvällen berättade Soheila om sitt dramatiska liv som dotter till en mycket, mycket framgångsrik klanledare. Hon bodde i ett palatsliknande hus med tjänare och god standard.

En dag dödades 5000 kurder i hennes stad. Även pappan dödades, men fick inte begravas på den allmänna begravningsplatsen utan begrovs i trädgården. Som 13-åring blev Soheila tränad till gerillasoldat. Hon hatade religion och trodde att kommunismen kanske hade svaret på de problem som fanns i världen.
Soheila blev efter en tid sjuk. Nio månader på sjukhus. Vägde endast 34 kilo. Försökte ta sitt liv. En natt bad hon att Gud skulle ta hennes liv.
I stället fick hon se ett stort ljus. Hon såg en man som satt på en kudde. Han strålade av ljus och var så vacker. Det var JESUS och Soheila kände hur det strömmade liv från Jesus. Hon fick ett paket av Jesus som var hennes framtid.
När hon berättade denna upplevelse för sin mor skickade modern efter en mulla. Släkten blev arg för att hon hade sett Jesus och inte Muhammed.
Mamman blev sjuk och Soheila bad för henne. Då blev hon frisk. Släktingar och vänner ville alla läsa henens bok dvs bibeln.
Soheila gifte sig med en man som senare i livet övergav henne för en annan kvinna. Han hade flytt till Sverige. Djupt sårad återvände Soheila till hemlandet. 

Några år senare blev Soheila projektledare för kvinnofrågor i Irak. Hennes nuvarande man, Kjell har också bott och arbetat i Irak som sakkunnig i skolfrågor. Han var med om att införa religionsfrihet i irakiska Kurdistan. Tusentals kristna har funnit en fristad i Kurdistan undan våld och död i städer som t.ex. Mosul i Irak. Kjell har även arbetat med att plantera träd, närmare bestämt 300 000 träd.

Efter en tid kände paret att de hade en uppgift i Sverige och de hamnade efter en tid i Karlskoga där de fått vara med och tända liv i en församling. De har fått be med flera hundra personer till frälsning och i församlingen har de dop vecka efter vecka.

I sin predikan idag talade Kjell om förnyelse av det kristna livets kärna. Han talade om att leva i en relation till Gud genom Jesus. Kjell konstaterade att många församlingar har förlorat sin andlighet. Han uppmanade oss att söka Guds ansikte. Då får vi del av Guds kärlek och frimodighet att dela med oss av det Gud gett oss till våra medmänniskor. Det finns inte tid att sitta och vänta på väckelse. Det är inget Gud bara sänder utan väckelsen ligger i våra händer om vi vill gå ut och göra det som ligger på Guds hjärta idag.

I avslutningen av mötet var det många som fick förbön. Lovsång, glädje, tårar och gudsmöten avslutade den helg som många utav oss sett fram emot nmed förväntan och glädje. Nu är vi inspirerade att vara med och förändra vår bygd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0