Nyårshälsning

Efter en summering av det gångna året blir jag glad och tacksam. Först och främst för fru och söner med familjer. De sju barnbarnen sprider glädje och lycka.

Vi är även så tacksamma för den lyckade nybildningen av församlingen Korskyrkan Filipstad-Hällefors. Vi har under året hälsat cirka 20 nya medlemmar välkomna. Vi är verkligen glad för detta. Samtidigt finns det medlemmar som står med i vårt register, men som aldrig finns med på gudstjänster eller samlingar. Några bor på andra orter och har ännu inte hittat någon församling. Andra vet vi inte varför man väljer att inte engagera sig. Den kände förkunnaren Frank Mangs gav ett levnadsråd angående medlemmar i församlingen. Han sa, att om han fick leva om sitt liv skulle han ägna all tid och energi åt de medlemmar som ville något och som var engagerade och inte ge de inaktiva så mycket tankemöda, grubbleri och energi. Detta för att orka med sitt engagemang.
Vilka underbara möten vi haft under året! Det har varit många gripande händelser, men också oerhört smärtsamt att ta del av alla sargade och tilltufsade människors levnadsöden och problem.

Efter 25 års engagemang för asylsökande och flyktingar har jag under detta år fått vara med om något som för mig känts helt unikt. Tillsammans med andra representanter för Sveriges Kristna Råd och fem av de högsta cheferna inom Migrationsverket, har vi utbildat Migrationsverkets jurister i ämnet religion som grund för asyl med speciell inriktning på kristen tro och konvertiter. Vi har varit i Malmö, Göteborg, Stockholm och Boden. Dialogen och samtalen som vi haft med Migrationsverket har varit viktiga och haft stor betydelse för förståelsen för hur Migrationsverket jobbar och vilka svåra avväganden de måste göra många gånger. Vår dialog fortsätter och den 16 januari möts vi igen till en utvärdering innan den sista utbildningsdagen äger rum.

Under året har jag engagerat mig för att försöka få hit några barn som under krig svåra konflikter skilts från sina föräldrar och vårdnadshavare. Det har varit ”helt sjukt” byråkratiskt och segdraget, men om bara några dagar kommer barnen till Sverige. Tyvärr har vi även under året fått uppleva hur barn försvunnit I SVERIGE. Vi vet inte alls vart de tagit vägen. Kanske har de flytt vidare till något annat land, men i något fall kan barnet valt att ta sitt liv. Jag tänker oerhört mycket på detta och undrar VARFÖR.

När man engagerat sig i barn och ungdomar och andra grupper, är det ofta som man inser att alla ansträngningar inte hjälper, eftersom det är lagar och praxis som styr myndigheternas handlingar. Man kan stånga sig blodig mot paragrafer och regler och ingenting hjälper. Därför har jag tackat ja till nomineringen som kandidat till riksdagen.Riksdagen stiftar vårt lands lagar. Därför vill jag påverka på detta sätt.

Önskar er alla ett gott nytt år. Tack för alla uppmuntrande ord och glada tillrop under året. Önskar alla Guds rika välsignelse!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0