Lurad av Gränspolisen

”John” som torterats i sitt hemland skulle gå på samtal hos Gränspolisen idag. Min nya ansökan har inte fått avslag, så vi trodde att det skulle bli ett samtal om förberedelser OM han skulle få avslag. En vän från kyrkan skulle få sitta med som stöd. Vi fixade fullmakt och fick löfte att det skulle gå bra.

När den asylsökande mannen och hans vän kom fick inte vännen från kyrkan komma in med motivering: Coronan. I stället kom fyra poliser in i rummet och tog med sig vår vän till arresten. De höll inte avstånd utan drog ut honom ur rummet till arresten. Detta är så UPPRÖRANDE, att bli lurad på detta vis. Mannens "brott" är att han inte ville ange sina kristna vänner i Turkiet till Erdogans hemliga polis. Detta händer idag i Sverige, vårt land som har skrivit på konventioner om att inte skicka tillbaka flyktingar till tortyr.

Polisen har rätt enligt lagen att agera på olika sätt tills Migrationsverket meddelar inhibition=att verkställigheten ställs in, men i liknande ärenden har det alltid gått att föra en dialog och polisen har avvaktat det egentliga beslutet. I detta fall känner vi oss förda bakom ljuset och vi är mycket upprörda.

John är medlem i Timrå pingstförsamling. De anordnar bön i morgon, fredag den 28 augusti och deras pastor skriver så här på sin Facebook:

 

”Vi behöver be för vår John. Imorgon fredag är kyrkan öppen (självklart med corona-restriktioner) mellan 17 och 19. Kom gärna och be tillsammans för ett Guds ingripande. / Pastor Maria”.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0