Detta hade aldrig hänt i en vanlig domstol

Den asylsökande familjen som blivit kristna i Sverige var kallade till förhandling i migrationsdomstolen. Där skulle de få chans att redogöra för processen fram till en kristen tro. Familjens pastor var kallad att vittna och deras juridiska ombud var väl förberedd.
Men en bit in i förhandlingen avbryter domaren och uppmanar pappan i familjen att inte citera Bibeln. När modern ska berätta om en stark andlig upplevelse blir även hon tystad och uppmanad att inte berätta vad hon upplevt och hur det påverkat henne att bestämma sig för att bli kristen.
Domaren ställer flera frågor om hur de tänkte inför att döpa sig och bli medlemmar i församlingen, men så fort som de motiverar sina beslut genom att citera Bibeln avbryter domaren förhöret, tittar på sin klocka och säger att pastorns vittnesmål inte behövs och ska därför utgå. Att pastorn kallats med information att om han inte kommer kan polis hämta honom tycks nu inte alls vara viktigt. 
När beslutet kom att domstolen avslagit familjens begäran om uppehållstillstånd blir familjen förkrossade. De läser att domstolen ansett att de inte kunnat redogöra för sin nyvunna tro och sina överväganden inför ett så viktigt beslut som att bli döpta. Domstolen menar att de visserligen är kristna, men inte genuint kristna utan de har konverterat för att få uppehållstillstånd.
Att det får gå till på detta rättsvidriga sätt gång på gång är mycket upprörande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0