Testa att be

Tänk om vi verkligen skulle testa våra föräldrars tro på riktigt sa Stanley till sin bror Kjell.
De var ett gäng ungdomar som växte upp i Filadelfia Stockholm. Mötena lockade inte när det fanns så mycket annat intressant på bio m.m. Ibland turades de om att en av dem gick till kyrkan och genom att berätta det viktigaste som ägt rum på gudstjänsten kunde de rapportera för föräldrarna om mötets innehåll.
En kväll när ungdomarna var samlade föreslog en av dem att de kunde ju testa att be till Gud. Skrattande och fnissande gick de ner på sina knän. Plötsligt var det en flicka som började be och det märktes att orden som kom från henne var äkta. Efter en stund blev det tyst på fnitter och skratt. De märkte alla en NÄRVARO.
Guds helige Ande fyllde ungdomarna och det var en heligt ögonblick. Det var något verkligt som berörde och rörde vid hjärtats djup.
Efter den kvällen beslöt ungdomarna att samlas för att be varje morgon och på lördagskvällen bad de till klockan sex på morgonen. Efter frukost möttes de alla till gudstjänsten. Något nytt hade hänt. Guds eld hade rört vid dem.
Det året anmälde sig många ungdomar till bibelskolan och flera av dem blev senare evangelister, pastorer och missionärer.
Stanley, Kjell och Lars Grip blev evangelister i Norrland. Då var de bara tonåringar, ja Stanley var bara 15-16 år.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0