Erikshjälpen utvidgar öppethållande

Den gångna vintern var kall och snörik. I många städer hade man fullt upp med att försöka hålla gator, trottoarer och infarter ordentligt plogade. Ibland var det omöjligt för dem som behöver stöd av rullator att ta sig fram. De tre första månaderna på Erikshjälpen såväl som i många andra butiker sjönk försäljningen.
När Erikshjälpen i Filipstad summerat halvåret ser vi att tillströmningen av varor har ökat betydligt. Juli månad var en rekordmånad när det gäller försäljning och det ser mycket bra ut hela augusti. När vi var samlade till butiksråd och senare medarbetarsamling bestämde vi oss för att satsa offensivt genom att utöka öppethållamndet.
De nya tiderna blir:
Tisdagar 12-18
Torsdagar 16-19
Lördagar 10-13

Vi tror att kvällsöppet kan locka en del nya kunder som annars har svårt att hinna med att handla.
Sista timmen på lördagar brukar vara rätt så lam, så det bör räcka med tre timmar.
All personal och frivilliga har velat satsa och vi tror att det ska bli positivt för butiken.
De som jobbar kommer att turas om att arbeta inne i butiken, men även ett team på baksidan skall prismärka och bära ut varor.

Just nu samlar Erikshjälpen in pengar till de översvämningsdrabbade offren i Pakistan. Min far, Tage Sjöberg, och mina bröder Stanley och Kjell var med om att starta olika hjälpprojekt i Pakistan på 60-talet. Det skedde i nära samarbete med Erikshjälpen. Idag blev jag uppringd av Erikshjälpens huvudkontor för att de ville veta lite mer om olika insatser i Pakistan. Vår äldste son Josef besöker ibland Pakistan för att undervisa på den skola som min bror Kjell startade. Josef har även kontakt med en församling i Peshawar och den församlingen försöker också sträcka ut sina händer till hjälp. Kanske att fler vill vara med och stödja det arbetet.

Hjälp till romer i Serbien

Ett annat projekt som vi undersöker möjligheten att skicka hjälp till är bland romerna i Serbien. Nu skickas romer "hem" till sina kartonghus eller plåtskjul på soptipparna i Serbien. Frankrike och Italien låter bulldozers ånga in och förstöra dessa människors "hus". Nu är det dags att stå upp för deras mänskliga rättigheter.

En församling som vi har kontakt med planerar att starta skolundervisning med extra stöd till romernas barn så att de skall klara av språket och studierna på ett bättre sätt.
Pastorn blir ofta slagen när han åker buss och kommer hem sent på kvällarna. Folk gillar inte romer som talar frimodigt om sin tro på Jesus. Nu ska vi försöka samla in pengar till en bil, så att han lättare kan ta sig mellan olika byar och städer när han är ute och talar och organiserar hjälp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0