Bön för Bergslagen

Under många år har vi samlats till något som vi kallar för BÖN FÖR VÄRMLAND/BERGSLAGEN. Nu på lördag är det åter igen dags för en sådan dag i Hagfors på Hotell Monica i Centrumkyrkans regi. Detta är, mitt i all politik och valrörelse, en av de viktigaste dagarna för mig i höst. Tänk att kristna från många olika kyrkor och riktningar kan och vill samlas för att be för vårt land. För familjer, ungas uppväxtförhållanden, äktenskap, vårt samhälle och för fred i Europa och Mellanöstern. Att be och engagera sig för förföljda och lidande människor i Syrien och Irak. Det känns viktigt och inspirerande. Bön OCH arbete för våra medmänniskor måste gå hand i hand. Fina ord om kärlek från Gud hand i hand med att räcka en hand till en drogmissbrukare, en som mobbats och en som inte längre orkar att hålla modet uppe. Tack Morgan Carlsson för att du bjuder in till denna viktiga dag. Hoppas det kommer mycket folk från hela Bergslagen och Värmland. (Brukar komma folk från Sveriges näst bästa landskap också=Dalarna!!!)

NWT och FT- en presentation inför valet

Del av artikel i NWT och FT
 
Känner inte motvind

Numera har han fyllt 67 och tillhör veteranerna inom kommunpolitiken. Han sitter i fullmäktige och kämpar på som ensam kandidat för sitt parti. Han hoppas att KD ska få tillbaka det mandat partiet förlorade i förra valet nu, och tror att det kan gå.

Så du känner inte motvind nu när det är så het debatt om asylmottagningen?

– Nej då. Jag tror naturligtvis att det kan bli en skräll för SD, men jag tror också att det finns många människor som uppskattar att det finns någon som ser också till de mjuka värdena och försöker hitta en balans där, mellan hjärta och hjärna.

Hans drivkraft inom politiken handlar mycket om den balansen, och att lyfta fram etiska frågor i debatten:

– De etiska grundvärderingarna – det behövs människor som håller upp dem. Mitt engagemang är inte beroende av hur många motioner jag får igenom, utan att jag får möjlighet att berätta och visa olika frågor och belysa dem utifrån etiska värderingar, säger han.

 

Och lite längre ner i artikeln som du kan läsa i sin helhet genom att klicka på länken nedan:

 

Att han trivs i politiken är uppenbart:

– Jag tycker det är en naturlig del av allt annat jag står för. En möjlighet att praktiskt visa omsorg och vara med och bygga ett samhälle.

Nu är han redo att göra det på tre plan. Han står på listorna i såväl kommunvalet som i valet till landstinget och riksdagen. Landstings- och kommunpolitik går att kombinera, men skulle valet bära honom ända in i riksdagen måste han välja.

– Skulle jag komma in i riksdagen måste jag släppa allt annat.

Och om du skulle bli kommunalråd – vad blir din första åtgärd?

– Jag skulle vilja samla alla kommunanställda – ja, det går inte att samla alla samtidigt, men i avdelningar eller områden – och hålla ett tal och lyssna på hur de vill jobba tillsammans i öppenhet och med kraft för att göra en rejäl nystart för Filipstad. Jag skulle vilja vara en ledare och verkligen visa för hela organisationen att nu måste vi ändra riktning, hela landsbygden måste få leva och hela Filipstad blomstra. Jag skulle vilja hålla ett inspirerande tal och säga att nu är alla välkomna med nya idéer och förslag. Vi måste få ny kraft och vitalitet. Det är så jag känner.

http://nwt.se//filipstad/article1633360.ece
 
 

RSS 2.0