Jesus är unik

Jesus är Vägen, Sanningen och Livet.

Många säger att man är intolerant om man hävdar det, men alla vägar kan ju inte leda till samma mål. Om man är sjuk kan inte vilken medicin som helst bota. Jesus är unik. Han besegrade döden och är själva LIVET.


Idag har jag skjutsat tre pojkar till ett ungdomsläger. Roligt. Skönt och varmt väder och härliga förutsättningar för ett toppenläger.
På vägen till lägret passerade vi Persberg där en man ropade på oss. Han ville berätta om en kompis som idag fick sitt PUT.

Den asylsökande unge mannen jobbade ideellt på Torpkonferensen hela förra veckan. Deltog dessutom på bibelstudier och gudstjänster. Köpte en stor kasse med litteratur. Man märkte på en gång att här har vi en målmedveten, intelligent och hängiven man.
Idag fick han efter fyra månader!!! sitt uppehållstillstånd personligen överlämnat av nitisk handläggare som tog sig från Karlstad till Persberg.

Vi tackar Gud för hans stora gåva-JESUS KRISTUS


Mer om mötet igår på Torp


Pastor Christer Roshamn har även bloggat om mötet igår kväll med Egil Svartdahl. Han sammanfattade predikan så här:

"Vi ska kämpa livets kamp. Det är en större kamp än oss själva. Det handlar om andra människor. Det andra var livets mål. Det är mycket som vill distrarhera oss i vår efterföljelse och kallelse att vara församling, men vi ska ha blicken fäst på Jesus. Den sista punkten var livets krona. Det är att vi en dag ska möta Jesus Kristus ansikte mot ansikte. Det är vår belöning."

Läs hela inlägget här:

http://www.dagen.se/blogg/torpbloggen2011#8404

En välsignad vecka på Torp!

 • Nu är årets Torpkonferens slut för vår del.
  I tisdags hade vi en buss fylld med nysvenskar med oss till Torp. Likaså på torsdagen. Igår var det samling för vår familj då vi hade glädjen att ha alla barn och barnbarn med på Torp. Barnen deltog i Kalasmöten, familjefest i parken och igår kväll när Maud och jag hade bänkat oss i god tid i Ladan för att vara med på kvällsmötet kom vårt äldsta barnbarn, Emanuel och klämde in sig mellan oss. Det värmde på flera sätt!
  Annars blev det fullsatt i Ladan och många hundra fick sitta i Matsalen och följa mötet via TV.
  Det var ett fantastikt bra möte igår med Egil Svartdahl. Det tyckte Dagens reporter också och tusentals andra. 100-tals pastorer och ledare strömmade fram i avslutningen av mötet och fick förbön för att orka fullfölja det uppdrag som Gud gett oss. • Alla barn och barnbarn samlade idag på Torp till jordgubbstårtfest mellan Kalasmöte och missionsmöte. En stor nåd och glädje att få vara tillsammans!!!Bakade två tårtor på plats mellan skurarna. Förra året åkte övre halvorna på tårtorna av i kurvorna mellan F-stad o Torp  Det var ett enastående bra möte ikväll (midsommardagen) på Torpkonferensen. Egil Svartdahls predikan illustrerad med bilder, youtubeklipp och bilder från sportens värld var suveränt bra. Sång, musik, vittnesbörd och information m.m. Allt blev en helgjuten enhet. Hoppas många reser sig från åskådarplatsen och blir aktiva deltagare.

  Det finns något ågot för alla på Torpkonferensen  ‎900 barn o föräldrar på Kalasmöte på Torpkonferensen igår
 • Daniel Sjöberg skojar lite med bullen när vi fikade. Han är en sån go kille!

  Det var många (kanske 30-tal) seminarier i vitt skilda ämnen på konferensen. Här ett kort från seminariet "Islamiseringen av Sverige-myt eller verklighet?" med Ferro Mehmedovic som med skarpt intellekt och bra framställning redogjorde för läget i Europa. Bilden visar ett antal punkter som var och en fick ge svaret på denna fråga.
  Bussen som vi skjutsade våra nysvenskar med parkerad på den fina ängen med vacker utsikt över närkesslätten.

Hela samtalet om flyktingengagemanget

Hela samtalet mellan Birgitta lovén och mig på Torpkonferensen i tisdags.
Klicka på länken nedan.


http://vimeo.com/25421101

En glad palestinsk kristen sångare på Torpkonferensen.


Smakprov från Torp

I soffan - samtal med "flyktingpastorn" Bengt Sjöberg
www.youtube.com
Från Torpkonferensen 2011

Döva iranska bröderna har fått uppehållstillstånd idag!

Idag kom ett underbart och helt fantastiskt meddelande från de båda iranska bröderna Sassan och Daniel att de fått permanent uppehållstillstånd efter mer än 9 års !!! väntan och svår kamp. Strax efteråt fick jag ett mail från deras advokat Hans Hjalmers som bekräftade att de fått PUT.

Bröderna har levt under svår psykisk press de år som de levat gömda. När de för en tid sedan fick en ny prövning och en advokat började vi hoppas igen och vi fick damma av alla gamla handlingar, skriva nya dopbevis och berättelser om hur de blivit kristna och jobbat på Erikshjälpen och vad som hänt i deras hemland Iran och vad som skulle kunna hända om de tvingades att återvända.

Bara för några dagar sedan då det kom rapporter om hur Sverige utvisat iranier blev bröderna rejält oroliga och skickade sms till mig och berättade att de var mycket rädda. Jag svarade att vi ska försöka hålla modet uppe på dem, så att de inte skriver på några handlingar att de VILL återvända.

Sassan och Daniels ärenden är ett av sex exempel som jag som ledamot i Sveriges Kristna Råds migrationsgrupp tagit fram som typexempel på konvertering när jag tillsammans med Michael Williams och George Joseph fick förmånen att möta Migrationsverkets rättschef Mikael Ribbenvik. I deras fall reagerade jag oerhört starkt på att MV skrev att "de kan hålla tyst om sin kristna tro och på så sätt klara sig i Iran". Att skriva ett sånt standardsvar om två döva unga män var förnedrande och mycket olämpligt.

Det är en glädje att konstatera att det verkar ha blivit en ny atmosfär och nytt bemötande hos Migrationsverket. Nu ställer handläggarna och utredarna relevanta frågor om vad som orsakat deras konvertering. Man lyssnar på vad de asylsökande har att berätta om vad som hänt inombords i deras hjärtan. Man lyssnar med respekt när de berättar om hur Jesus gett trygghet och förändrat deras inre människa.

Nu har vi inbjudit bröderna Farkondeh till en fest i Filipstad i slutet av juli. Säkert är det många filipstadsbor som vill komma och dela deras glädje och lyckönska dem.

TACK ALLA SOM GETT GÅVOR UNDER TIDEN SOM DE VARIT GÖMDA! TACK ALLA SOM BETT TILL GUD FÖR DEM OCH TACK ALLA JOURNALISTER SOM SKRIVIT OCH UPPMÄRKSAMMAT DERAS SITUATION. TACK ROSENGRENSKA KLINIKEN OCH KYRKOR I GÖTEBORG SOM TOG ÖVER ANSVARET FÖR BRÖDERNA NÄR DE GÖMDE SIG I DEN STORA STADEN I VÄST.

Vill du läsa mer om bröderna? Läs om dem i min bok NÄR VÄRLDEN KOM TILL STAN ELLER SÖK I BLOGGEN PÅ DERAS NAMN. JAG HAR SKRIVIT OFTA OCH MYCKET HÄR PÅ BLOGGEN.


sassan innan dopet i Betel, Hällefors


En bild tagen samma dag som vi gick in på Migrationsverkets kontor i Filipstad och då enhetschefen hotade med att ringa polisen och sätta bröderna i förvar.


Gospelfestival i Filipstad-succéGospelfestivalen ikväll blev en verklig succé. Tack Dan Hegelund, eldsjäl och körledare.
Junior Robinsson och en talangfull ung tjej från Storfors turades om att sjunga solopartier. (Ska kolla hennes namn i morn. Hon finns på Youtube när hon vann en talangtävling)Även medarbetarna Maria Hegelund och pastor Peter Johansson i Vasakyrkan hade roligt liksom Luke Hegelund och en grupp afghanska unga pojkar. Vid sidan om bänkarna i mitten satt även delar av den somaliska gruppen i stan. Vid Skillerälven stod fem, sex damer från Afghanistan och diggade gospelsångerna och då och då rycktes de med i att klappa takten och sjunga "praise him!"När jag tog en cykeltur en timme innan konserten regnade det, men lagom till konserten sken det upp och solen värmde oss alla.
Filipstads kommun har varit med att sponsra festivalen liksom flera av kyrkorna i stan, ja kanske alla.

Myndigheternas psykning av asylsökande iranier


Tomas Missne skriver här http://www.flyktingbloggen.org/2011/06/tvangsavvisningar-ett-svart-hal-i-den-svenska-sommaridyllen/ om tvångsutvisningar av asylsökande iranier.

Jag är tacksam för hans färska statistik. OBSERVERA att Iran endast tar emot människor som själva vill tillbaka. Läs hur svenska myndigheter pressar iranierna på olika sätt. Jag har erfarenhet av hur man sänker bidraget, överlämnar ärendet till polisen, hotar med att ta ifrån dem deras lägenhet o.s.v.
De båda döva iranska bröderna som jag skrivit mycket om har fortfarande efter 9 år ännu inte fått uppehållstillstånd, men de har börjat en ny process.
Ett annat ärende som fanns med i kyrkornas skrift SKILDA VÄRLDAR ska jag snart skicka in en ny ansökan för. Den familjen har varit utsatt för svår psykisk press från Migrationsverket, men de har haft starkt stöd från socialen och kyrkorna i den kommun där de bor.

I höst väntas vägledande beslut från Migrationsöverdomstolen för de iranier m.fl som konverterat från islam till kristen tro. Det är en hel del ärenden.

Det är viktigt att vi hjälps åt att hjälpa våra iranska vänner att hålla modet uppe. Ingen ska manipuleras att "välja" att återvända om man känner fruktan för att bli förföljd, trakasserad, fängslad och dödad.

Tomas Missne är offentligt biträde i asylärenden och en av skribenterna på FLYKTINGBLOGGEN.

"Jag kunde dock konstatera att tusentals iranier lever idag i Sverige utan tillstånd, men med beskedet från svenska myndigheter att de enbart kan återvända frivillig till Iran. Den iranska ambassaden lämnar, enligt uppgifter från Migrationsverket, bara resehandlingar till iranska medborgare som självmant ansöker. Detta, så som jag förstår det, med hänvisning till den iranska konstitutionen som inte skall godta tvångsvisa återvändanden av egna medborgare. Samtidigt genomfördes, fortfarande enligt Migrationsverkets information, 22 tvångsavvisningar till Iran förra året. Enligt vaga besked från flera inblandade myndigheter rör sig dessa fall om personer har ändrat inställning och frivilligt gått med på att resa in i Iran. Om denna frivillighet ”uppstått” efter en längre tids inlåsning på förvar i Sverige eller om den uppstått i ett enskilt ”samtal” med gränspolisen på flygplatsen i Teheran förtäljer inte informationen, men vi kan konstatera att avvisningarna registrerats som tvångsavvisningar. Från ett flertal fristående källor, se bland annat tidigare inlägg på Flyktingbloggen av Sten De Geer, framkommer även att gränspoliserna vid dessa avvisningar har en ansenlig budgeterad summa kontanta dollar att använda för att underlätta den avvisades första dagar i hemlandet, betala avgifter för inresa i landet eller andra kostnader vi bara kan föreställa oss kan uppstå på en flygplats i länder som Iran."

www.flyktingbloggen.orgBillström förvägrar gömda vård

Postat den 17 juni, 2011 av Vilhelm Hanzen

Så kom då den utredning så många väntat på. Skulle nu papperslösa och gömda flyktingar få rätt till vård i välfärdssamhället Sverige? Ja sa utredarna, men migrationsminister Tobias Billström sätter stopp. I Tv4 (12/6) säger han att förslagen är taffliga och utredningen dålig. LUF säger tvärtom – det är Billström som är tafflig på att läsa utredning. Synd att en alliansminister skall behöva påminnas om att Sverige behöver leva upp till de mänskliga rättigheterna.

 

Tisdagen den 31 maj överlämnade Utredningen om vård för papperslösa med flera betänkandet ”Vård efter behov och på lika villkor – en mänsklig rättighet” till socialminister Göran Hägglund. I utredningen stod mycket positivt att läsa. Nu skulle även papperslösa få rätt till sjukvård. En utredning fast förankrad i Alliansen och som med miljöpartiets stöd genom den så kallade ”migrationsöverenskommelsen” skulle förändra svensk politik på ett område som varit eftersatt sedan länge. ”Vård efter behov och på lika villkor” låter som en självklarhet, och var så fram till i söndags (12/6), då migrationsminister Tobias Billström gick ut och sågade resultatet av utredningen.

Läs fortsättningen av artikeln på
www.flyktingbloggen.orgSverige splittrar familjer

Lagändringen som skulle göra det enklare för föräldrar att söka uppehållstillstånd i Sverige utan att behöva åka tillbaka till hemlandet har inte fått den effekt många hoppades på. Det är bara ett fåtal som i praktiken inte behöver resa från Sverige för att söka uppehållstillstånd. Lyssna på inslaget i Sveriges Radio här nedan. Jag kan intyga att flera familjer lever i fruktan och förtvivlad frustration över hur hårt man tolkar den nya lagen. Jag hade hoppats att papporna, som det handlar om i mina exempel, hade sluppit återvända till de länder som de flytt ifrån. Hot om våld, fängelse, "hedersvåld", omöjlighet att skaffa pass och en mycket stor ekonomisk utgift är några orsaker till att "mina" familjer inte ser någon chans att få uppehållstillstånd.


"Som att ha en pistol mot huvudet"


Fortfarande svårt för föräldrar att söka uppehållstillstånd
(3:37)
Lagändringen som skulle göra det enklare för föräldrar att söka uppehållstillstånd i Sverige utan att behöva åka tillbaka till hemlandet har inte fått den effekt många hoppades på. Det är bara ett fåtal som i praktiken inte behöver resa från Sverige för att söka uppehållstillstånd. Reportrar: Katarina Helmersson och Ivan Garcia/Ekot.
Onsdag 15 juni 2011 kl 22:16 (Ekot)

Camilla Östgren hoppades att den nya lagen skulle hjälpa familjen att inte splittras.

Men nu tvingas hennes man och pappan till hennes 18 månader gamla dotter Gloria att åka till Iran, landet som han flydde från, för att ansöka om familjeåterförening.

– För mig känns det fullständigt absurt att nästintill tvinga människor att av ren formalitet återvända till det land som de flytt från för att de ska kunna ha ett värdigt liv tillsammans med sin familj och ha rättigheterna i landet. För mig så känns det hjärtlöst, säger Camilla Östgren till Ekot.

Men Camilla Östgrens fall är inte unikt. Sanna Vestin, som är sakkunnig för flyktinggruppernas riksråd, möter många familjer som har haft förhoppningar om att få söka uppehållstillstånd utan att lämna Sverige, men inte fått det.

– Många av dem som trodde att de skulle kunna få stanna hos sina barn har inte fått det på grund av att den nya lagparagrafen är utformad på ett sätt som innebär att det finns nya hinder, säger Sanna Vestin.

Vilka hinder är det?

– Dels att man måste ha ett giltigt pass, vilket många som har kommit på flykt till Sverige inte har. Det innebär också att det som är barnets bästa ska vägas mot om man har några vandelsanmärkningar, som till exempel att man levt gömd i Sverige. Det har många i den här gruppen gjort, säger Sanna Vestin.

Huvudregeln är att den som vill ha uppehållstillstånd i Sverige ska söka det från sitt hemland.

Men eftersom en sådan här ansökan i en del fall kan ta lång tid och man vill undvika att barn och föräldrar skiljs åt, ändrades utlänningslagen i juli förra året, så att de som ändå skulle ha beviljats uppehållstillstånd och har barn här ska slipper resa från Sverige.

Utformningen av lagen mötte kritik, inte minst från Migrationsverket, som ansåg att många inte skulle omfattas av lagen.

Den farhågan har alltså enligt flera besannats och en del jurister ekot talat med tycker att Migrationsverket tolkar lagen väl snävt, eftersom de som vistats illegalt i landet inte kommer i fråga för att få uppehållstillstånd.

Men den kritiken avfärdar generaldirektör Dan Eliasson.

– Jag är inte bekymrad av den kritiken. Vi har verkligen försökt att hjälpa människor så mycket det bara är möjligt, säger Dan Eliasson.

Det är några tiotal familjer som sedan lagen införts har fått söka uppehållstillstånd i Sverige. Mer exakta siffror än så finns inte.

Av dem som inte slipper undan att resa tillbaka till sitt gamla hemland för att söka uppehållstillstånd ser en del som sin enda utväg att inte ens försöka söka utan fortsätta bo här utan tillstånd, uppger Sanna Vestin.

Att resa tillbaka till hemlandet ses inte som ett alternativ.

– Det är många barn som drabbas av det här, både barn utan utanför Sverige och barn som befinner sig i Sverige och riskerar att förlora en förälder, säger Sanna Vestin.

Camilla Östgren, vars man tvingas åka till Iran, är orolig för hur den ständiga stressen påverkar deras dotter Gloria.

– Hon har föräldrar som äter antidepressiv medicin och går i terapisamtal. Jag hoppas att hon i så liten mån som möjligt blir påverkad av det, men jag är inte dummare än att jag förstår att påverkar henne på något plan även om jag absolut inte vill det. Vi lever under ständig stress. Det är som att ha en pistol riktad mot huvudet utan att veta när det ska gå av.

MP vill ha förändring i utlänningslagen (18 maj)
Billström vill inte ändra utlänningslagen (10 nov, 2010)
Familj splittras trots ny utlänningslag (10 nov, 2010)
Rödgröna vill se över utlänningslagen (3 sept, 2010)

Mer än en snickare

Över 15 miljoner

böcker har spritts av

Josh McDowells bok som

jag varmt vill rekommendera

Mer än en snickare - Josh McDowell
   

Boken har spritts i 15 miljoner exemplar. Den är personlig, apologetisk och intressant och passar utmärkt att ge vidare till dem som vill utforska om Jesus verkligen är den han sa sig vara.

Skeptikern Josh McDowell tyckte att kristna var från vettet. Han hånade och förolämpade dem och bestämde sig för att ta strid mot dem med sin egen djupgående forskning för att visa att de hade fel.
Till sin förvåning upptäckte McDowell att bevisen pekade i den rakt motsatta riktningen – att Jesus istället för att bara vara en enkel hebreisk snickare som levde under det första seklet verkligen var den Gud han sade sig vara.
McDowell går igenom vetenskapliga och historiska bevis, bibelns trovärdighet och argumenten för uppståndelsen och utmanar läsaren att själv fatta ett välgrundat och intelligent beslut: Var Jesus en lögnare, galning eller den han sa sig vara?
Denna kärnfulla bok använder inte ett högtravande teologiskt språk, utan är mer som ett personligt forskningsdokument med skarp noggrannhet från säkra källor: sekulära forskare till konservativa professorer.
Mjukband, 220 sidor.

"Mer än en snickare
, var redskapet som Gud använde för att jag skulle komma hem till Honom. Jag var en agnostiker som hatade kristna. När jag hade läst klart din bok förändrades mitt liv på ett mycket dramatiskt sätt. Det var som om en kamera sökte genom mitt rum under ett ögonblick och så befann jag mig där, ansikte mot ansikte med Jesus Kristus." – Don
Boken kan beställas från Gospel Media www.gospelmedia.se


Mer än en snickare

Över 15 miljoner

böcker har spritts av

Josh McDowells bok som

jag varmt vill rekommendera

 
Mer än en snickare - Josh McDowell
   

Boken har spritts i 15 miljoner exemplar. Den är personlig, apologetisk och intressant och passar utmärkt att ge vidare till dem som vill utforska om Jesus verkligen är den han sa sig vara.

Skeptikern Josh McDowell tyckte att kristna var från vettet. Han hånade och förolämpade dem och bestämde sig för att ta strid mot dem med sin egen djupgående forskning för att visa att de hade fel.
Till sin förvåning upptäckte McDowell att bevisen pekade i den rakt motsatta riktningen – att Jesus istället för att bara vara en enkel hebreisk snickare som levde under det första seklet verkligen var den Gud han sade sig vara.
McDowell går igenom vetenskapliga och historiska bevis, bibelns trovärdighet och argumenten för uppståndelsen och utmanar läsaren att själv fatta ett välgrundat och intelligent beslut: Var Jesus en lögnare, galning eller den han sa sig vara?
Denna kärnfulla bok använder inte ett högtravande teologiskt språk, utan är mer som ett personligt forskningsdokument med skarp noggrannhet från säkra källor: sekulära forskare till konservativa professorer.
Mjukband, 220 sidor.

"Mer än en snickare
, var redskapet som Gud använde för att jag skulle komma hem till Honom. Jag var en agnostiker som hatade kristna. När jag hade läst klart din bok förändrades mitt liv på ett mycket dramatiskt sätt. Det var som om en kamera sökte genom mitt rum under ett ögonblick och så befann jag mig där, ansikte mot ansikte med Jesus Kristus." – Don
Boken kan beställas från Gospel Media www.gospelmedia.se

Här är några citat som jag tycker är bra:

"Informationsinnehållet i DNA var en av de huvudsakliga anledningarna till att före detta ateisten Antony Flew ändrade uppfattning om Gud. Han drog slutsatsen Den enda tillfredsställande förklaringen för ursprunget av sådant måliniktat och självreproducerande liv som vi ser på jorden är ett oändligt intelligent Sinne."

"Om objektiva moraliska värderingar existerar, då måste Gud existera.
Objektiva moraliska värderingar existerar.
Alltså måste Gud existera!"

"Nya Testamentet skrevs inom en generation från Jesu tid."

"Lukas är en historiker av högsta rang...Denne författare borde placeras tillsammans med de allra största historikerna."

Författaren bevisar att det finns mer bevis för att Nya Testamentet är att lita på än för de tio främsta klassiska litterära verken. " Fler kopior finns bevarade t.ex Aristoteles som skrev sin poesi omkring år 343 f.Kr, ändå är den äldsta kopian vi har daterad till 1100 e.Kr. Ceasar skrev sin redogörelse av de Galliska krigen mellan 58 och 50 f. Kr och verkens auktoritet bygger på nio eller tio kopior daterade till ett tusen år efter hans död."

"Mer än 20 000 kopior av NT-manuskipt existerar i o med 2009. Av boken Illiaden, som är tvåa när det gäller manuskiptens status, existerar bara 643 manuskript."

DAGEN idag om familjen som utvisades med hjälp av 13 poliser

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=264883

Läs min berättelse längre ner på denna blogg med rubriken ÄR BARNKONVENTIONEN ENBART TOMMA ORD?

KONFLIKT-programmet

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=1300&grupp=9035&artikel=4546576

Programmet har redan gett ett flertal reaktioner. Folk är upprörda över behandlingen av våra asylsökande.
En kvinna från Europa kom idag in på Erikshjälpen efter att ha hört programmet. Utifrån hennes erfarenheter berättade hon:
Tyskarna gav oss 4 dagar att packa ihop våra tillhörigheter innan de deporterade oss.
Ryssarna gav oss en dag.
Svenska polisen gav mina barns kompisar en timme att packa ner det viktigaste efter 4,5 år i Sverige.

Programmet var gripande. Kunde inte hålla tårarna tillbaka när jag hörde Nedja berätta.
Programmet fick delvis en annan inriktning än vad jag trodde från början, men det är viktiga frågor som tas upp och de blev målande belysta när Randi och jag försökte ta hissen till den funktionshindrade pappan.

Ska fundera på att göra en uppföljning genom att ställa en del frågor i kommunfullmäktige.......

Försöker få kontakt med familjen. Ska också jobba med att kontakta EU-domstolen.

SR P1 Konflikt på lördag

På lördag kl.9.03-10 med repris på kvällen efter nyheterna kl.22 sänds radioprogrammet KONFLIKT som denna vecka har ett längre inslag från Lesjöfors-Filipstad och om flyktingflickan Nedja. Nedja bodde i Lesjöfors med sina föräldrar och syskon tills för ett par veckor sedan då hon utvisades till Kosovo klockan 3.30 en tidig måndagsmorgon.
Nedjas familj är romer. När jag fört fick kontakt med henne satt hon och hennes syskon hemma eftersom de inte enligt Migrationsverket fick gå i skolan. Jag skrev ett brev och skickade iväg alla barnen till skolan där de dagen efter blev välkomnade.
Nedjas pappa sitter i rullstol sedan han upplevt svår misshandel och även varit med om bilolyckor. Hennes syster har varit och är mycket svårt traumatiserad.
För tre dagar sedan skcikade Nedja sms och berättade att de från och med måndag inte har någon plats att vara. Hur tänkte Migrationsverket egentligen att de skulle klara sig?
Så här står det på Sveriges Radios hemsida om programmet:

"Om flyktingar som geschäft i glesbygdspolitiken. En humanitär insats för människor i nöd eller ekonomisk nytändning för samhällen där skolan saknar elever, tomma hyreshus förfaller och vårdcentralen hotar att lägga ned? Hör om konsekvenserna när asylsökande placeras ut i svenska avfolkningskommuner och vilka motiv som ligger bakom. Reportage från Horndal i Dalarna och Lesjöfors i Värmland, där kommuninvånare klagar och flyktingar förtvivlar."Här ett kort på Nedjas bror som hjälpte till att lasta 800 säckar kläder på Erikshjälpen Second Hand för några veckor sedan. Han var så glad att få hjälpa till.


Jag tänker be för Sverige

Idag på NATIONALDAGEN ber vi för vårt älskade Sverige
Lyssna på sången http://www.youtube.com/watch?v=gemQErhF57E
och bed med texten nedan:
 
Ser du den där mannen som sover under bron,
hemlös och ensam med smutsiga skor ?
Och kvinnan som samlar på burkar och skräp ?
Det är Sverige just idag ?

Ser du inte alla dessa trasiga hem ?
När mor och far är skilda kommer barnen i kläm.
Och andra som lever i övergrepp och hot.
Det är Sverige just idag ?

Ser du alla män i maktens korridor,
som sliter åt sig fallskärmar och lämnar öppna sår ?
Vad hände med pratet om etik och moral ?
Det är Sverige just idag ?

Ser du inte våldet på gator och torg ?
Ta en titt på Malmö , Stockholm och Göteborg !
Man sparkar och dödar, tar det aldrig slut ?
Det är Sverige just idag ?

Jag tänker be för Sverige, be med mej !
Jag tänder ett ljus för Sverige, tänd med mej !
Det är något som hänt mitt kära fosterland,
jag tänker be för Sverige be med mej !

Kyrkor som sover sin törnrosasömn.
Det dom en gång stod för är för länge sedan glömt.
För kristendom är bara ett vackert ideal.
Det är Sverige just idag ?

Tiden den är mogen och nu så ska det ske !
Har du kvar din tro så ropa ut och be !
Vi ber om en eld som blir till en brand,
över hela Sveriges land !

Vi tänker be för Sverige, be med oss !
Vi tänder ett ljus för Sverige, tänd med oss !
Det är något som hänt vårt kära fosterland,
vi tänker be för Sverige be med oss !

Vi tänker be för Sverige, be med oss !
Vi tänder ett ljus för Sverige, tänd med oss !
Det är något som hänt vårt kära fosterland,
vi tänker be för Sverige be med oss !

Text/musik Simon Ådahl

 


Dophögtid i Hällefors

Idag hade vi glädjen att ännu en gång få ha dop i kyrkan i Hällefors.
För något år sedan hade vi ett bönemöte i Hällefors. Den entusiastiske Veikko förelog att vi skulle alla gå runt dopbassängen och be att det skulle bli fler dop i kyrkan. Man hade inte haft dop på lång tid. Sedan dess har vi haft flera dop och nu senast idag döptes två ungdomar.

På gudstjänsten idag var det god tillslutning med folk från nio olika nationer.
Ytterligare folk går på dopundervisning.


Underbart söta barnbarn

Underbara barnbarn!!! Alisa, Madeleine och Andrea Sjöberg. Från igår i Örebro.


Är Barnkonventionen bara tomma ord?

Jag är mycket, mycket ledsen och upprörd.
I morse mellan 6-7 gick 13 poliser direkt in hemma hos en flyktingfamilj och gav dem order om att packa allt av värde för direktavvisning till Libanon. Utanför hyreshuset väntade en minibuss och flera mindre bilar.

I lördags stod två av familjens ungdomar i kassan på Erikshjälpen och slog in, paketerade och skötte allt i butiken tillsammans med mig och några andra från Kristen Gemenskap. I söndags följde pappan i familjen med på gudstjänsten i Pingstkyrkan i Hällefors.

Om några dagar är det examen och sommarlov. Glädje och frihet väntar liksom avkoppling från intensiva studier. Barnen är extremt duktiga i skolan och den äldsta dotterna Eliana skulle ta studenten nästa år.

För några år sedan ansågs två år vara en lång tid för barn. De skulle därför få uppehållstillstånd. Dessa barn och ungdomar har gått i svensk skola i fyra och ett halvt år!!! Är inte DET lång tid?

Vad betyder Barnkonventionen för dessa barn? Varför måste 13 poliser ta hand om en familj som alltid samarbetat med Migrationsverket?
Aldig gömt sig eller avvikit från sin bostad. Aldrig lurat myndigheterna och aldrig gjort något kriminellt eller olagligt. Skött sig toppen bra i skolan. Gått i kyrkan, hjälpt till på Erikshjälpen och varit med kompisar när de inte pluggat. Jag blir så fruktansvärt arg och upprörd.......
Familjen hade så kallade laga kraftvunna utvisningsbeslut, men det har varit problem att få fram resehandlingar. Månader och år har gått och Migrationsverket och polisen har inte agerat under lång, lång tid. Familjen trodde att de skulle få stanna eftersom alla barnen lyckats mycket bra i skolan och fått fortsätta studera.

När jag kom upp mot Skogsryd där familjen bott såg jag hur poliserna ledde ut den yngsta dottern, Michella. När hon såg mig ville hon säga farväl, men poliserna stängde dörren. Jag gick fram och bad att få hälsa på flickan och fick ett mycket bryskt nej till svar. Jag gick vidare mot ingången i hyreshuset och då kom de andra barnen ut. Jag sa att jag är familjens juridiska ombud och bad att få prata med barnen vilket poliserna nekade till. Jag tog då upp min telefon och ringde till Radio Värmland. Jag beskrev vad jag såg och vad som pågick. Då fick jag helt plötsligt möjlighet att hälsa på barnen och säga adjö. Vi var alla chockade. När föräldrarna kom ut såg jag att pappa Michel mådde dåligt.Jag vet hur ont han hade och vilka sjukdomar han kämpar med. Han bad att få sätta sig på en soffa, men poliserna ville få in honom i en bil så snabbt som möjligt. På balkonger och i fönster stod de svenska grannarna och undrade varför så många poliser hade kommit för att hämta deras grannar.

Det blev en hel del diskussion, men jag förstod att det enda vi kunde göra i detta läge var att skriva en inhibitionsansökan till MV. Jag bad dem stoppa utvisningen, men fick veta att resan redan var bokad samma dag för avgång mot deras hemland där fängelse väntar pappan på grund av falska anklagelser om samröre med "fel" politiska grupp. Jag gick fram och kramade om föräldrarna och lovade att åka hem och försöka göra något juridiskt.

Ikväll när jag tittar på barnens Facebooksidor ser jag hur många, många klasskamrater skrivit hälsningar. De är alla ledsna för att de förlorat omtyckta kamrater. Vid huset har eleverna lämnat blommor och lappar. På stan mötte jag flera ungdomar som hade gråtit och var både ledsna och rädda för att leva i ett land med så grym behandling av andra barn och ungdomar. En sån här dag skäms man över sitt land.

Nu på kvällen har jag försökt få veta vad som hänt våra vänner, men telefonerna är tysta. Snart börjar sommarlovet för de andra, men vad väntar mina vänner som de senaste åren levt precis som vilken svensk ungdom som helst.

Glad att få undervisa

Att få berätta de glada nyheterna om Jesus för nyfikna människor är roligt.

Igår hade jag glädjen att få berätta varför Jesus dog för oss. Vi utgick från tiden då Israels folk bodde i Egypten. För att undgå döden skulle varje familj offra ett felfritt lamm och stryka blodet på dörrposterna.
Det judiska folket firar påsken sedan dess.

Jesus dog under påsken vid samma tid som man firade det slaktade lammet. När Jesus dog gick förlåten/draperiet i templet sönder. Då kunde folk se in i det allra heligaste rummet dit förut endast översteprästen hade tillträde. Genom Jesus kan vi alla människor nu få gå direkt till Gud. Vi får uppleva gemenskap med Gud och vi får be i Jesus namn om allt. Genom att Jesus besegrade döden och uppstod kan han hjälpa oss i de mest svåra situationer.

Jag berättade om att vi blir rättfärdiggjorda/godkända av Gud när vi tror på Jesus och ber Jesus komma in i vårt hjärta. Personen mitt emot mig sög till sig dessa ord och strålade av glädje. Tänk att Gud inte kräver att man måste göra det och det utan att vi får tjäna Gud med glädje utifrån vårt hjärtas kärlek till Gud och Jesus.  Vi konstaterade att den man älskar vill man göra det som är gott och bra för. Det är något helt annat än religionens många bud och paragrafer.

Personerna som jag fick berätta om frälsningen förenade sig i bön med mig såg så glada och tacksamma ut. Våra samtal och bibelstudier ska fortsätta och framöver ska vi ha dop, men redan på söndag ska vi döpa två andra personer som fått grundlig undervisning. Det ska bli så roligt. Det är en stor glädje när människor vill följa Jesus.

RSS 2.0