Möte med MV:s rättschef

Efter flera års kamp för konvertiters rätt att byta religion har jag nu fått en inbjudan från Migrationsverkets rättschef Mikael Ribbenvik. Vi ska träffas den 24 september. Michael Williams som också sitter med i Sveriges Kristna Råds migrationsgrupp kommer även att följa med mig. Det känns tryggt.
Jag har med mig en hel del erfarenheter och flera konkreta förslag till en mer rättssäker behandling av konvertiter.
Ser fram emot detta möte som jag längtat efter i flera år. Jag vet att det är många som kommer att följa vad som händer i denna fråga.
Jag är tacksam för de av bloggens läsare som har exempel som ni vill ta upp att höra av sig till mig. Eller ni har förslag till hur man säkerställer att personer verkligen menar allvar och inte tar till konvertering som ett sista försök att på orätta grunder få uppehållstillstånd. Ni kan skriva till mig bengt_sjoberg@telia.com
Se även tidigare blogginlägg och artikel om detta i tidningen Dagen m.fl tidningar.
Jag är också tacksam för att ni kommer ihåg mig i era böner.

Hagforsfamiljen återförenad

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=223343

Dagen och Värmlands Folkblad m.fl skriver om familjen från Hagfors som Migrationsverket ville splittra. Nu hoppas vi att familjens ärende blir betraktat och behandlat som ett familjeärende och att inte föräldrarnas asylansökan behandlas var för sig. Man måste se till Barnkonventionen och till barnens behov av att ha både en mamma och en pappa.
Vi följer dramat dag för dag. Nu måste Dagmara och barnen gå och anmäla sig flera gånger i veckan hos polisen.

Erikshjälpen utvidgar öppethållande

Den gångna vintern var kall och snörik. I många städer hade man fullt upp med att försöka hålla gator, trottoarer och infarter ordentligt plogade. Ibland var det omöjligt för dem som behöver stöd av rullator att ta sig fram. De tre första månaderna på Erikshjälpen såväl som i många andra butiker sjönk försäljningen.
När Erikshjälpen i Filipstad summerat halvåret ser vi att tillströmningen av varor har ökat betydligt. Juli månad var en rekordmånad när det gäller försäljning och det ser mycket bra ut hela augusti. När vi var samlade till butiksråd och senare medarbetarsamling bestämde vi oss för att satsa offensivt genom att utöka öppethållamndet.
De nya tiderna blir:
Tisdagar 12-18
Torsdagar 16-19
Lördagar 10-13

Vi tror att kvällsöppet kan locka en del nya kunder som annars har svårt att hinna med att handla.
Sista timmen på lördagar brukar vara rätt så lam, så det bör räcka med tre timmar.
All personal och frivilliga har velat satsa och vi tror att det ska bli positivt för butiken.
De som jobbar kommer att turas om att arbeta inne i butiken, men även ett team på baksidan skall prismärka och bära ut varor.

Just nu samlar Erikshjälpen in pengar till de översvämningsdrabbade offren i Pakistan. Min far, Tage Sjöberg, och mina bröder Stanley och Kjell var med om att starta olika hjälpprojekt i Pakistan på 60-talet. Det skedde i nära samarbete med Erikshjälpen. Idag blev jag uppringd av Erikshjälpens huvudkontor för att de ville veta lite mer om olika insatser i Pakistan. Vår äldste son Josef besöker ibland Pakistan för att undervisa på den skola som min bror Kjell startade. Josef har även kontakt med en församling i Peshawar och den församlingen försöker också sträcka ut sina händer till hjälp. Kanske att fler vill vara med och stödja det arbetet.

Hjälp till romer i Serbien

Ett annat projekt som vi undersöker möjligheten att skicka hjälp till är bland romerna i Serbien. Nu skickas romer "hem" till sina kartonghus eller plåtskjul på soptipparna i Serbien. Frankrike och Italien låter bulldozers ånga in och förstöra dessa människors "hus". Nu är det dags att stå upp för deras mänskliga rättigheter.

En församling som vi har kontakt med planerar att starta skolundervisning med extra stöd till romernas barn så att de skall klara av språket och studierna på ett bättre sätt.
Pastorn blir ofta slagen när han åker buss och kommer hem sent på kvällarna. Folk gillar inte romer som talar frimodigt om sin tro på Jesus. Nu ska vi försöka samla in pengar till en bil, så att han lättare kan ta sig mellan olika byar och städer när han är ute och talar och organiserar hjälp.

Nytt hopp för hagforsfamiljen

Fick veta att Dagmara och barnen kommer hem till Charles igen. Det gick inte att utvisa henne och barnen.
Tack alla på TV, radio och tidningar som hjälpt till att skapa opinion. Tack alla som bett förböner. Vilket engagemang det varit!!!
Nu blir det svårt för Miggan och polisen att framhärda i sin omänsklighet.
Fortsättning följer.

NÖDROP! SOS! Familj splittras av polisen!

Idag KLOCKAN 4-5 PÅ MORGONEN gick polisen in i en lägenhet i Hagfors för att SPLITTRA EN FAMILJ bestående av 10 mån baby, 2-åring, 13-åring samt pappa (Elfenbenskusten) mamma (Tjetjenien) Nu är mor och barn på väg till Arlanda där ett flyg väntar. Finns det nån som kan göra nåt? Ny lag från 1 juli gäller tydligen inte dem???

Försvunne pojken hittad död

På fredagskvällen hittade en privatperson med hund den försvunne pojken. 
Omständigheterna kring det som hänt blir nu föremål för utredning.
Det är viktigt att vi ber för de anhöriga, särskilt mamman som vi fått kontakt med under några av de svåra dagar som hon upplevt.

18-årig pojke försvunnen i Filipstad

Igår kontaktades jag av mamman till den pojke som varit försvunnen sedan helgen. Mamman som tillhör en kristen församling, hade letat på Internet efter någon församling i Filipstad. Hon hittade Kristen Gemenskap. Vi hade förbön igår i Pingstkyrkan. Jag åkte och mötte mamman vid busstationen sent igår kväll. Fixade boende och idag har jag följt med mamman till polisen för en genomgång av de åtgärder som polisen gjort de senaste dagarna. Man har letat med hundpatruller, helikopter, militär, motorscykelförare, orienterare och många poliser.

Idag klockan 13 startar en frivillig insats, en "skallgång" i området kring Flottuvan, motorstadion i Filipstad. Mamman är just nu på Erikshjälpen och får ordnat med lämpliga skor och kläder. Hon kom direkt från sitt kontorsarbete för att vara med och leta efter sin son när hon hörde på nyheterna att polisen slutat sitt stora sökande.

Jag har hennes tillstånd att skriva detta för att be alla som läser bloggen att be till Gud och även ställa upp och gå "skallgång". TACK FÖR DIN INSATS!!!

Vittnesbörd om Jesus når in i domstolar m.m.

Något underbart håller på att hända med flyktingar från muslimska länder. Många har upplevt den kärlek som kommer från Jesus. Nu vill de läsa bibeln och ta reda på allt om Jesus.
I både migrationsdomstolar och på Migrationsverket berättar asylsökande om sin nyfunna tro på Jesus. De berättar om hur de fått lugn och frid i sin själ sen de tog emot Jesus. På en förhandling vittnade en iransk man i 7 timmar om allt vad han varit med om tillsammans med Jesus. På slutet av förhandlingen frågade domaren om någon av nämndemännen och övriga personer tvivlade på att mannen var kristen. Alla var övertygade.

Igår fick jag ett telefonsamtal från Migrationsverkets presschef. Hon inbjöd mig att få träffa rättschefen för att samtala om konvertering (när någon t.ex. blir kristen efter att ha varit muslim) Det ska bli ett intressant möte där jag hoppas kyrkorna i Sverige och Migrationsverket kan inleda ett samarb ete för en mer rättssäker bedömning och praxis.

Samtidigt strömmar det in förfrågningar från många olika håll hur man kan hjälpa personer som talar farsi (persiska) till att förstå bibelns budskap. Dessa länkar skickade jag i ett brev igår till en pastor:

http://www.4laws.com/laws/farsi/8.html

 

http://www.nejat4u.com/index.php?lang=fa

 

http://www.biblegateway.com/versions/

 Nejat4u är en hemsida som görs av en svensk församling som missionerar i Iran. Jag kan inte nämna vilken, men församlingen är evangelisk. Pastorn har suttit i fängelse i Iran. Han har flera iranska medarbetare som svarar på frågor. De har kontakt med husförsamlingar i Iran.
Den sista sidan har Nya Testamentet som man kan både ladda ner och lyssna till.


Översvämningskatastrofen i Pakistan


www.erikshjalpen.se

Behovet av stöd är stort i Pakistan

Pakistan drabbas just nu av en av de största naturkatastroferna någonsin.
Enligt Pakistanska myndigheter beräknas ungefär 15 miljoner människor vara berörda. De har förlorat hem, försörjning och ägodelar.

Behoven av mat, rent vatten och skydd är enorma.

oversvamning-1.gif

Du kan göra en betydelsefull insats genom att ge en gåva till förmån för barn och familjer som drabbats av översvämningskatastrofen.

Erikshjälpen samarbetar med engelska Tearfund som har personal på plats för att hjälpa de drabbade.


Du kan ge din gåva här eller göra en insättning på plusgiro 90 09 28-3. Märk din gåva "Översvämning Pakistan". Varje insamlad krona går direkt till katastrofinsatsen.


Översvämningen i Pakistan

Många miljoner pakistanier är svårt drabbade av översvämningarna. Vår församling ger ett månatligt stöd till Pakistan och de kyrkor och bibelskola som min bror Kjell Sjöberg startade.
Jag publicerar idag ett brev som jag fått från en man som jag har ständig kontakt med. Han skriver och pratar riktigt bra svenska.
I detta läge vet jag inte hur insamlingen till de drabbade går till. Hjälporganisationer och församlingar har börjat agera. Mer information kommer senare.
Kära vänner!
Som ni är medvetna om situationen som pågår just nu I Pakistan vill jag bara skriva några rader för att berätta att vi mår bra och översvämmningar är mer är 200 km från oss I Lahore. Jag fick uppleva en provsmak av sådant. I söndags morgon då jag var hos min systersons hus I Faisalabad för att se min syster om är på döds bädden nästan. Det började regna kvart I fem på morgonen och fortsatte tills kl10. Gatorna visade sig  lik strömmar och eftersom Riazs hus är ca 50cm lägre än gatan gick inte ut regn vatten utan började komma utifrån och vi sju personer började ösa ut I ett. Men avlops systemet backade så vi fick lika mycket vatten tillbaka men lite saktare än vi öste ut. Det var viktigt för oss att göra så för att rädda  hushålls grejer  annars skulle allt komma under vatten ca 60 CM .Vi hade alla muskelvärk och var jätte trötta efter fyra timmars hård jobb. Då fick vi tanke hur svårt de har som sitter under bar himmel utan mat och dricks vatten och förlorat allt. Det är svårt att föreställa allt som pågår. En del hade byggt deras hus precis  inne på översvämmnings vägar för det har inte regnat på många år och folk misstänkte att det ska aldrig bli regn liksom på gamla dagar  och folk glömt att då det blir översvämmning kan ingen får stanna framför  vatten massor som kommer som en vägg med kraft. Mäniskor och djur fick inte rädda deras liv. Det kommer att ta år innan man får tillbaka allt. Eftersom fruktträd är borta och vatten massorna har förstört grönsaker därför är brist på mat åt miljoner. Det har blivit 15-50 % dyrare allting.Idag visar de på TV att många är på väg till det stora städer som inte fick översvämmningar och då kommer mest till Lahore. Kött och mjölk har blivit dyrare.

Det råder kaos och värsta laglöshet och det bara växer som förstör landet. Det är förböner om räddar landet. Kristna I Pakistan ochså ber mycket för landet och hela världen ber för oss.

Man predikar på högtalorna i moskeerna att allt detta som pågår är förbannelse och straff från Allah och vi behöver göra bättring och vända mot Allah.

TACK SÅ MYCKET FÖR EFTERTANKE OCH FÖRBÖN.

 

Må Gud välsigne er rikligen.

Många hälsningar

Griffen Barkat

 


RSS 2.0