I Paulus fotspår

Vid invigningsmötet tågade församlingsmedlemmar in i kyrkan med flaggor från ett 20-tal länder.
 

Pastor David Swift från USA och jag.
Apostoliska kyrkan i Thessaloniki har mycket bra lokaler. Tack och lov att de även har aircondition. Det behövs när det är 37 grader utomhus.
Men den andliga värmen är stark i mötena. Igår strömmade ungdomar fram för förbön, dels för dem själva, men främst för deras föräldrar som inte är kristna. de höll om varandra, de grät och de kramades och fylldes av den helige Ande och Guds kärlek.
Jag har sällan varit med om ett så starkt möte med en så överväldigande underbar lovsång. Pastor Paul är professionell konsertpianist, men igår släppte han loss på elpianot och hans son spelade trummor, frun sjöng och hans syster spelade på synthen. En tonårsflicka spelade gitarr igår, annars brukar hon spela elbas. Jätteduktig!
 

Hälsning från Thessaloniki

Intressant att få gå i Paulus fotspår och besöka en församling som min far ofta brukade predika i.
En dag for vi innan mötet till Berea dit Paulus kom för att predika i synagogan. Vi såg också den plats där Paulus förrättade dop.
Här är några bilder.
Man måste även få i sig lite mat och vad passar då bättre än grekisk sallad.
 
 
 

Lite nostalgi

Eftersom jag är inbjuden att berätta lite om min far Tage Sjöberg på en konferens har jag tittat på en del gamla bilder. Jag har skrivit en bok om min far som heter TACK RIKA LIV. Det finns endast några få ex kvar.
Pappa var pastor, missionär, skribent i flera tidningar samt författare. han startade många pingstkyrkor i olika delar av Asien. Endast 20 år blev han evangelist i Hälsingland där han även fick vara med om tider då 100-tals människor i olika samhällen tog emot Jesus och fick sina liv förvandlade.
Här några minnesbilder:
Sista bilden är när jag mötte mina föräldrar i Tokyo ca 1960. De kom då från Pakistan. Jag hade inte sett dem på sex månader. Jag hade delvis bott hos Calle och Greta Öst i Edsbyn, men också någon tid i Japan hos missionärerna Axelsson.
Bilden i mitten kanske syns lite dåligt. Den är från Grekland, ett land som pappa besökte ca 10 gånger. Han hjälpte den unga grekiska pingströrelsen att starta församlingar, ge nödhjälp till jordbävningsoffer och annat. Pappa hade ett kärleksfullt hjärta till ALLA och han blev inbjuden att tala i alla möjliga kyrkor, ortodoxa, armeniska såväl som evangeliska och pingstkyrkor.
 

Cafémöte i Vasakyrkan lockade många

Toppenbra cafémöte i Vasakyrkan igår eftermiddag. Mycket folk. Anette Mattson (Lokatten från Tyngsjö i Malungs kommun) sjöng både eget material med mycket fyndiga texter med andligt starkt innehåll samt ett flertal sk läsarsånger. Fint gitarrspel och mjuk behaglig sångröst. Hennes make Bo höll en bra andakt på slutet.
Nästa söndag har vi besök av Stefan Björk från Örebro klockan 16 i Korskyrkan, Hällefors. Då ska vi hälsa nya medlemmar välkomna.
Stefan Björk har ett mycket intressant budskap, dels om hur han och hans bröder fann Jesus nästan samtidigt. De var alla fyra bröder helt ute i den ondes värld med livet fyllt av sprit, droger och kriminalitet, men Jesus hade andra planer för dem.
Stefan har också berättat att Gud visat honom att det finns goda och underbara planer för vår församling i Hällefors och Filipstad.

Fjällvärldens skönhet

 
 
 
 

Entreprenör och eldsjäl


Maud och jag har haft en fantastiskt skön och inspirerande helg på Fjällsätra Hotell i närheten av Åre som drivs av Solweig och Urban Widholm. Mycket roligt att återknyta kontakten med "Ubbe" som vi kampanjat med på flera orter i Sverige bl.a en höst i Tidaholm. Vi kan varmt rekommendera hotellet som präglas av personlig service och hemkänsla. Entreprenören och eldsjälen Urban visade sig ha samma glöd och inspiration som förr i tiden.

Vi hade mycket inspirerande samtal fyllda av visioner och konstruktiva idéer.
Urban har samlat in miljoner till barn i nöd i många länder. Han har sprungit genom hela Sverige för att samla in pengar till Pingstmissionens U-landshjälp.
När Urban och jag hade kampanj i Tidaholm var vi ute och spelade på många olika ställen. En gång fick vi kontakt med PRO och inbjöd hela PRO till församlingens pensionärsträff. Vi hade inte talat med kyrkans serveringskommitté som fick brått att baka bullar och kakor. 150 pensionärer stortrivdes och sjöng med i de glada läsarsångerna.
Urban berättade om hur Pingstkyrkan jobbar uppe i Årebygden och hur medlemmar hittar kreativa lösningar för att skapa arbetstillfällen och nya företag.
Urban och Solweig tar emot ett 40-tal busslaster per år och många ungdomsläger och gäster sommar såväl som vinter.
Här är några bilder från helgen.
 
 

Lugnetkyrkan, Falun. En rundvandring

Min frus syster tillhör släkten Ljung där bland annat Niklas Ljung ingår. Niklas är pastor i Lugnetkyrkan i Falun. I sommar har vi deltagit i familjen Ljungs släktträff och fått en guidad tur genom den högintressanta Lugnetkyrkan. Det är en kyrka "mitt i byn". I detta fall precis vid den stora idrottsanläggningen med hoppbacke och mycket, mycket annat. I delar av lokalerna höll Sveriges TV till. SVT har skänkt en hel del utrustning till kyrkan bl.a lampor.
Församlingen har god tillväxt och många barnfamiljer och ungdomar har här sitt andliga hem. Man jobbar med Alphagrupper och mycket annat.
 
Lekrum för barn.
Reklam för Alpha
 
Lennart Ljung i entrén. Lennart är gift med Mauds syster Sonja. Lennart har varit rektor, RIA-konsulent, ungdomsgårdsföreståndare och predikat i TV-gudstjänster och i flera församlingar i Skellefteå, Umeå och Robertsfors m.fl
 
 

En sal för bibelgrupper, seminarier och annat.
Ungdomslokalerna är för små, men kyrkan har många utrymmen och stora möjligheter att växa.
Jag hade ett seminarium om VAD GÖR KYRKAN DÅ FRÄMLINGEN KNACKAR PÅ DÖRREN?
Fyllda av tro och laddade med många positiva exempel åkte vi glada hemåt.

RSS 2.0