Julfest i Mullhyttan

Snön vräkte ner hela dagen och vi funderade hur det skulle gå att köra till Mullhyttan och besöka Salemkyrkans julfest. Resan gick bra. Man får anpassa hastigheten till väglaget. När vi kom in i kyrkan kom Daniel ochSamuel emot oss och hälsade välkommen. Sen kom även Nathanael och Emanuel och gav oss en välkomstkram. Pappa Josef hjälpte några barn med de olika instrument som de skulle spela på.

Vi fick lyssna till vacker sång av barnkören och en grupp musiker som vår son Josef tränat att spela synth, trummor, congas, fiol och gitarr. Det lät riktigt bra och vi var imponerade.

Barnen framförde ett proffsigt julspel om Maria, Josef och Jesus. Även de vise männen fanns med liksom en nutida familj där mamman läste och berättade om julens budskap. Barnen undrade om det som berättades om Jesus var på riktigt. På natten fick barnen vara med om märkliga händelser då de förflyttades till Betlehem och platsen för Jesu födelse.

Kyrkan var absolut fullsatt och många unga familjer fanns med, alla ivrigt fotograferande sina barn när de framträdde.
Efteråt fick vi gott kaffe med dopp. Den intensiva ljudnivån vid kaffeborden tydde på en mycket glad och uppsluten stämning.

Jag fick hälsa på Amanda, en av alla dem som flyttat från vår församling. Amanda är nu mor till två barn och tyckte mycket om julfesten i sin nya församling.



Barnbarnen Nathannael (längst till vänster i blåa kläder) och Samuel
längst till höger på samma rad.



Här är Emanuel i sin fina dräkt som mamma Maria sytt.
Vilken fin hatt det blev av en cykelhjälm!



Publiken börjar anlända och bänka sig.



Josef här närmast kameran med gitarr i knät.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0