1,5 miljoner i dagskassor till Haiti

Alla Erikshjälpens 46 Second Hand-butiker skänkte lördagens dagskassor eller överskott till insamlingen för Haiti. Totalt blev summan 1,5 miljoner kronor. I Filipstad skänkte vi oavkortat dagskassan som uppgick till 14 080:- De två bössorna som vi hade i butiken innehöll vid stängningsdags 2200:- Vi nådde alltså upp till 16 280 kronor totalt. Insamlingen i butiken fortsätter. Vi upplevde ett stort engagemang och några personer kom in i butiken enbart för att lägga en summa i bössan. Flera kunder hade aldrig tidigare besökt oss, men de hade tittat på TV4 och sett inslag om Erikshjälpen och ville nu ge sitt bidrag. Fantastiskt bra. Även vår lokaltidning Filipstads Tidning hade en artikel om insamlingen.

I lördags, 23 januari, sände Nyhetsmorgon i TV4 ett specialprogram, Hjälp Haiti. Programmet var startskottet för en insamling som görs tillsammans med 14 av FRII:S (Frivilligorganisationernas Insamlingsråd) organisationer, bland annat Erikshjälpen. Se intervju med Erikshjälpens Anna Rostedt i TV4 »

Organisationer får dela

De 14 organisationerna som deltar i insamlingen är ActionAid, Erikshjälpen, Frälsningsarmén, Hoppets Stjärna, Läkarmissionen, Plan Sverige, PMU InterLife, Rädda Barnen, Röda Korset, Skandinaviska Barnmissionen, SOS-Barnbyar, Svenska FN-förbundet, Svenska kyrkan och Unicef Sverige. De insamlade pengarna fördelas mellan alla dessa organisationers hjälpverksamheter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0