Ayman på Erikshjälpen

Mer än sju års kamp för att få stanna i Sverige är över för familjen Ayman som sedan fyra år haft fast arbete på Erikshjälpen Second Hand i Dala-Järna.

En glädjestrålande Ayman ringde nyss och berättade att de idag äntligen fått ett positivt svar på ansökan om uppehållstillstånd. De får stanna på grund av arbetet. Det är ett tvåårigt tillfälligt uppehållstillstånd som sedan kan omvandlas till permanent uppehållstillstånd om han fortfarande har arbete och kan försörja sig.

Jag ska skriva mer senare när jag hunnit prata lite mer med familjen. Det blir en fest nästa vecka i Dala-Järna med de anställda och frivilliga arbetarna på Erikshjälpen tillika med vänner och engagerade medmänniskor som kämpat för familjen. Ett extra stort tack vill jag rikta till integrationssamordnaren Maud Granberg på Vansbro kommun som engagerat sig oerhört mycket för familjen. Även kommunalrådet Torsten Larssons kraftfulla uttalanden tillsammans med övriga partiers stöd har betytt mycket när Vansbro kommun börjat ta emot kommunplacerade flyktingar. Att Migrationsverket i det läget tänkte utvisa den första familj som kom till kommunen och själva skaffade jobb skulle ha varit mycket negativt för hela integrationsprogrammet i kommunen.

GRATTIS, GRATTIS AYMAN MED FAMILJ!!! VI KOMMER PÅ FESTEN!
På kortet syns familjen Aymans tre barn som alla är födda i Sverige.


Kommentarer
Postat av: Lennart Nilsson

Härlig läsning.tack vare troget arbete. känner en ensamstående mamma som kämpar på liknande sätt.Hur gick det till att lösa det för fam. Ayman ? Varför resa till Norge. Hör av dej Bengt S. om du kan . Vi skulle hjälp och info. MVH

Lennart N

2010-01-16 @ 16:41:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0