Ayman skapar historia

Familjen Saleh dokumenterar sitt besök i Norge. Foto: Maud Granberg

Det verkar som om familjen Ayman är med och skapar historia genom det sätt varpå han och familjen äntligen fick uppehållstillstånd. Alldelses nyss ringde en man från Irak som bott 9 år!!! i Sverige och som idag fick nej på sin asylansökan. Denne irakiske man har också arbete och försörjer sig. Kanske även han måste göra denna byråkratiska resa för att följa lagen.
Jag citerar här Radio Dalarnas inslag:


Det krävdes ett kort besök i Norge för att Aylan Saleh och hans familj i Dala-Järna skulle få uppehållstillstånd i Sverige.

 ”Det här är ett alternativ”

Efter sju års kamp har Aylan Saleh och hans familj fått beskedet att de får leva och arbeta i Sverige. Men sättet de fick uppehållstillståndet på är ovanligt.

De reste precis över gränsen till Norge och sökte arbetstillstånd i Sverige därifrån. Familjen bevisade för Migrationsverket att de varit i Norge med hjälp ett fotografi från gränsen.

Johan Rahm arbetar på Migrationsverket och han har aldrig tidigare hört talas om att det har gått till så här, men han säger att det har gått korrekt till.

– Regelverket säger att man inte får ansöka om arbetstillstånd inne från Sverige utan man måste ha det ordnat innan man reser in i Sverige, säger Johan Rahm på Migrationsverket.

– Det låter otroligt bra att den här familjen har fått sitt uppehållstillstånd och den tryggheten det kan innebära, säger Johan Rahm.

Lena-Maria Busk
[email protected]

 

Läs även: De får äntligen stanna i Dalarna (12 jan)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0