Sånggudstjänst i Vasakyrkan



Det blev en mycket bra sånggudstjänst i Vasakyrkan idag med Märta Svensson som även sjöng ett par sånger tillsammans med sin man Nils-Bertil.

Jag predikade om att vi genom Jesus blivit levande stenar i ett andligt husbygge där Jesus är hörnstenen, den sten som gav rätt riktning till hela husbygget förr i tiden.
Vi kristna är präster och kungar i Guds rike och det betyder inte att vi är några märkvärdiga personer. Vi är
krönta enligt dagens predikotext med nåd och barmhärtighet. Vi ska visa världen på Guds kärlek genom Jesus.

Jag inledde med att berätta lite om begreppet levande stenar:

Vi tänker oss en sten som något dött, kallt, livlöst. En atomfysiker kan tala om för oss att en sten är fylld av liv, rörelse, kraft. Kanske vi behöver en sådan trosblick på varandra. Att förstå att det hos människor omkring oss finns så mycket mer än det vi ser med våra ögon, så mycket mer att upptäcka och locka fram.

Levande sten är ett begrepp som används om stenar som placeras i saltvattenakvarier. Namnet till trots inte levande, utan består vanligen av korallsten med en massa små djur, bakterier och andra mikroorganismer som hjälper till att bryta ner oänskade ämnen i vattnet..  

Jag glömmer aldrig när vi var till Långbans museum och tittade på stensamlingarna. I vissa montrar kunde man knäppa på ultraviolett ljus och då förvandlades den gråa stenen till en kaskad av lysande, smattrande färger. Så är det tänkt att det ska ske med oss när Gud riktar sin kärleks stråle och ljus mot oss. Vi förvandlas till något vackert som återspeglar Guds härlighet som han genom oss vill visa människorna som vandrar i denna mörka värld.

Gud vill att vi alla ska aktiveras i att återevangelisera vår bygd. Dags att STÅ UPP OCH ”INTA DIN PLATS DU FÅNGNA DOTTER SION”. De kristna har trycks ner så oerhört i vårt land. Ateister, Förbundet Humanisterna med god hjälp av präster och pastorer, teologer river ner Guds ord och påstår både det ena och det andra om JESUS. Ifrågasätter hans gudomlighet, hans offerdöd på korset och hans uppståndelse. Det är dags att lyssna till alla de miljoner människor som tagit emot honom i sina liv, som fått se sina liv förvandlade, som har upplevt denne man från Galiléen. Här berättade jag om några människor som jag mött den senaste veckan som fått uppleva Jesus i sina liv och fått frid, trygghet och lugn och framtidstro i en svår situation.

Vi behöver tillsammans bygga upp GUDS HUS=GUDS FÖRSAMLING i Filipstad. Vi gör det TILLSAMMANS. Vi bygger inte på olika församlingars traditioner och minsta gemensamma nämnare utan vi bygger på KLIPPAN KRISTUS och ingen människa. Jag är nyfiken på vad Gud förberett för sin församling i Filipstad-Hälleforsområdet. Något nytt är på gång.

Här är den text som jag talade över:

1 Petr.1:4-10

4 Kom till honom, den levande stenen, som visserligen är förkastad av människor men är utvald och dyrbar inför Gud. 5 Och låt er själva som levande stenar byggas upp till ett andligt hus, ett heligt prästerskap, som skall frambära andliga offer som Gud tack vare Jesus Kristus tar emot med glädje. 6 Det står nämligen i Skriften: Se, jag lägger i Sion en utvald, dyrbar hörnsten, och den som tror på den skall aldrig komma på skam.* 7 För er som tror är den alltså dyrbar, men för dem som inte tror har den sten som byggnadsarbetarna kastade bort, blivit en hörnsten, 8 en stötesten och en klippa till fall.* De stöter emot den därför att de inte lyder ordet. Så var också bestämt om dem.

9 Men ni är ett utvalt släkte, ett konungsligt prästerskap, ett heligt folk, ett Guds eget folk, för att ni skall förkunna hans härliga gärningar,* han som har kallat er från mörkret till sitt underbara ljus. 10 Ni som förut inte var ett folk är nu Guds folk, ni som inte hade fått barmhärtighet har nu fått barmhärtighet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0