Kristna skolföreningar


Skolverket tolkar skollagen fel. Det menar Gunilla Tjernberg (KD), apropå förra veckans tveksamhet kring kristna skolföreningar. - Det kan vara diskriminering från Skolverkets sida.Gunilla Tjernberg är riksdagsledamot, talesman för Kristdemokraterna i utbildningsfrågor och var med och utvecklade nya skollagen.Hon reagerade starkt på undervisningsrådet Claes-Göran Aggebos uttalanden i Dagen den 4 juni om att kristna skolföreningar kan strida mot lagen när de blir organiserat missionerande.
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=215122


Det är uppenbart att de kristna trycks åt mer och mer i vårt svenska samhälle. De senaste veckorna har olika radioprogram t.ex KALIBER tagit upp frågan om de kristna ungdomsorganisationerna ska få uttrycka åsikter om HBT-frågor och hävda bibelns syn.

Samtidigt som vi får veta att kristna organisationen Ny Generation är den snabbast växande ungdomsrörelsen i Sverige, uttalar sig Skolverket om kristna ungdomar som är aktiva i skolförening och delar sitt vittnesbörd med sina kompisar. Det verkar som Humanisterna och de vänsterradikala ateisterna blir rädda och desperata. Man kräver att skollavslutningar ska hållas i neutrala lokaler och om skolavslutningen hålls i kyrkan sätter man munkavle på prästen. Att tala om Gud, Jesus och be en välsignelsebön anses som kränkande.

När allt detta sker växer under ytan en kristen bönerörelse fram. Kristna från olika kyrkor möts till bön och man inspirerar varandra att bli mer och mer frimodiga. 25 000 marcherar för Jesus i Stockholm.
Nu är det hög tid att reagera i kärlek och frimodighet, men med en tydlig och rak kristen linje. Att leva ut det kristna budskapet är en mänsklig rättighet. Vi behöver i dessa tider prioritera vår kristna tro. Leva ut den i vardagen och hämta styrka och kraft i gudstjänster och bönesamlingar och vara med och stärka vår kristna församling så att den mer frimodigt kan stå upp för Jesus, bibeln och den kristna tron i ett sekulariserat Sverige där ungdomar och äldre lider av sviterna av att ha vänt gud ryggen.

Kommentarer
Postat av: Torebe

Hur ska det inte då bli om SVMP tar makten i Sverige!

2010-06-11 @ 07:56:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0