En liten, men enig grupp kan påverka en hel stad

Jag har skrivit mycket om asylfrågor den senaste tiden. Det kanske verkar som om det är det som upptar min tid och intresse mest, men det stämmer egentligen inte.

Det som händer på bibel- och bönesamlingar och gudstjänster samt hembesök är mycket intressant. Vi har en alphagrupp i Vasakyrkan där Peter Johansson är ledare som är mycket givande. Flera med muslimsk bakgrund är med och lär känna Jesus. Vi har också haft glädjen att döpa några personer och fler går på dopundervisning. En av dem som döptes har tagit med sig kamrater på samlingarna. Den unge mannen som döptes i söndags blev så lycklig när han gick upp ur dopbassängen. Han sa att han tyckte att han lyftes ovanför golvet och han blev uppfylld av en stark kraft. I mötet bad han att få gå fram och tala vilket han gjorde på ett mycket bra sätt. Han har annars varit rätt så tyst och mest suttit och lyssnat på olika samlingar. Nu tackade han Gud, församlingen och sina vänner och berättade att han fått ett frid och lugn i sin själ.

Jag har predikat om hur församlingen i ändens tid skall vara profetisk och vara en segerfylld församling som gör sig redo att möta Jesus. Bibeln talar om församlingen som en brud som gör sig redo att möta sin brudgum. Det ska bli fest och glädje. Jesus kommer inte för att möta en deppig, trist och besegrad församling utan en församling som består av individer som vunnit seger, fått uppleva bönesvar och som förberett sig genom att ta emot av den helige Andes gåvor och frukter.

Jesus Kristus är den samme igår, idag, så ock i all evighet. Det innebär att vi kan få uppleva hur många svenskar och nysvevsnkar kan få uppleva Jesus, bli kristna, döpas och bli medarbetare i församlingen. det finns så många människor som är intresserade av det andliga och de söker. Nu är tid att berätta för dem om vad vi upplevt och allt vad Jesus kan betyda för dem. Jesus är Vägen, Sanningen och Livet.

I Efesierbrevet 2:20 står det att "vi är uppbyggda på apostlarnas och prfeternas grund, där hörnstenen är Kristus Jesus själv. Genom honom fogas hela byggnaden samman och växer upp till ett heligt tempel i Herren".
Kolosserbrevet 3: 4 "När Kristus träder fram, han som är vårt liv, ska också ni träda fram i härlighet tillsammans med honom".

På måndag (förmodligen måndag) får jag tillfälle att berätta om hur vi i församlingen får bry oss om de svaga i samhället. Det blir ett eftermiddagsprogram i Radio Värmland.

Jag önskar Er alla Guds stora och rika välsignelse!

Kommentarer
Postat av: Håkan Engvall

Jag läste intervjun med dig i Värmlands Folkblad 17 november: stor kontrast till intervjun med polisen i artikeln under den med dig: "Dem vi ramlar på tar vi"....

Gott att det finns människor som orkar hålla på och som gör det i praktisk handling. Det har varit en del demonstrationer med anledning av Sd:s valkampanj och senare inträde i riksdagen: dock fanns det inga demonstranter i Hagfors, när polisen "ramlade in" till det rysk-ivorianska paret

och splittrade familjen...

2010-11-21 @ 23:21:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0