Dublinförordningen och Grekland. Vad gäller okt.2010?

Migrationsdomstolen i Malmö beslutade för en tid sedan i två ärenden att stoppa Dublinöverföringar till Grekland. Jag har skrivit om det tidigare här på bloggen.

Anledningen till stoppet är att läget för asylsökande försämrats ytterligare, inte minst rättssäkerheten i asylprocessen. Överföring av barn sker inte till Grekland redan nu sen en tid tillbaka.

Farr skriver på sin hemsida www.farr.se "Det är mycket glädjande nyheter, inte bara för dem som nu får sin asylansökan prövad i Sveriges betydligt rimligare system. Vad detta kommer få för konsekvenser för överföringar till andra EU-länder som har en tveksam asylprocess ska nämligen bli mycket intressant att se, speciellt som beslutet kommer i en tid då EU:s gemensamma asylpolitik diskuteras för fullt". 

Folk ringer och frågar om det nu är läge för gömda flyktingar med avvisningsbeslut till Grekland att nu träda fram och ansöka på nytt om asylprövning i Sverige. Min rekommendation är att avvakta Migrationsverkets överklagan av Migrationsdomstolens beslut. Det är kammarrätten tillika Migrationsöverdomstolen som ska fatta det avgörande beslutet i frågan. Se notis om detta genom att klicka på länken nedan:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/asylstopp-till-grekland-overklagas_5269729.svd


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0