Veckans bästa samling

Veckans bästa samling-bibel och bön med många fina samtal, livsberättelser och flera som berättade hur de upplevt närheten till Gud i de svåraste stunder.
Vi samtalade om de utmaningar vi ställs inför med ett samhälle som ropar efter hjälp. Vad kan vi i kyrkan erbjuda? En hel del om vi samlar ihop oss och enas om det viktiga.
Det är dags att lägga oförsonlighet och bitterhet åt sidan och kasta iväg allt skräp i Glömskans Hav.

Varför sitter vi i kyrkorna och ber om "väckelse", ett ord som för en del betyder att nya människor kommer till tro och för en del betyder att de kristna som "somnat in" börjar vakna. Hur som helst, menar de flesta att det blir liv och rörelse och kyrkorna blir fyllda av folk.
Vi behöver inte be om det utan börja gensvara till folks nöd och längtan efter det andliga. Folk är ensamma och trötta på vad materialismen har att ge.

När vi var till skolan i veckan frågade elever och lärare om det fanns något att göra på eftermiddagrana för skolungdomar.
När jag var på Erikshjälpen kom Hyresgästföreningen och frågade om vi från kyrkorna ville vara med och hjälpa till i en kvarterslokal med öppen gemenskap. Folk över partigränser, generationsgränser, etniska gränser behöver få träffas och se att vi är MÄNNISKOR.
Invandrarföreningen som startat vill ha svenska kontakter.

Det ringer folk och folk skickar e-post och frågar om jag kan ringa till dem och berätta om kristen tro. Folk beställer tid för att åka till kyrkan i Filipstad för att få träffas för samtal om framtiden och livsfrågor. Vi behöver fler händer, fler öron som kan lyssna och fler personer som har tagit på sig Villighetens skor. Kanske du som läser detta kan baka något? Kanske kan du ge en gåva för olika utgifter. Kanske du kan ta en stund och be.

Var finns du i all denna längtan? Hör du till dem som tröttnat och tycker att det inte är någon idé med nånting?
Det är dags att ta nya tag, först och främst med Gud och med dina medmänniskor.
Va roligt det är att arbeta för det som man brinner för. Jag är så glad att vi blir fler och fler som träffas på torsdagskvällarna för att be, samtala och lyssna in vad Gud vill göra i vår kommun. Jag är så glad att fler från de olika kyrkorna/församlingarna har en längtan efter förnyelse och ta tag i dagens utmaningar.

Ikväll efter vår samling fortsatte samtalen. Något är på gång i Filipstad och Hällefors. Det är spännande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0