Facebook engagerar

För ett par dagar sedan la jag ut några korta meningar om tre aktuella människoöden. Efter ett tag strömmade kommentarer in. Folk ville skänka kläder, leksaker och engagera sig på olika sätt.  
En person tipsade om en bra advokat och någon hade en lägenhet ledig. Någon föreslog en aktionsgrupp på Internet för att trycka på migrationsmyndigheterna.
Så här skrev jag på Facebook:

Folk tror inte det är sant och ringer och frågar vad man kan göra när
1. svårt cancersjuk mamma med två barn ska utvisas till landet där släkten väntar på att få begå sk. "hedersmord".
2. Imam som blivit kristen fått sitt sista negativa beslut
3. Rullstolsburen man med apatiskt sjuk fru och barn skall utvisas till fullständigt raserat ...hus i fientligt inställt land.

Det verkar som om imamen som blivit kristen kommer att få starkt stöd från kristna rikstidningar. En ansökan till Europadomstolen för mänskliga rättigheter har skickats in och EU-domstolen har tagit upp ärendet och begärt kompletteringar av handlingar.

Den rullstolsburne mannens fru fick draghjälp från en läkare som skickat in ett intyg som Förvaltningsprocessenheten i Göteborg nu bedömer. Ja, så här kan det se ut en vecka.

Fick ett glädjebud igår. En afghansk ung man som levt gömd en tid, jagad av polisen, men nu har han fått veta att hans utvisning är stoppad. Han anmälde sig igår på ett kontor på Migrationsverket och fick ett nytt LMA-kort samt pengar. Nu hoppas vi på advokathjälp och ny intervju. Killen är verkligen en aktiv kristen som berättar om sin tro för andra. Med sig igår hade han sin  svenska "mamma och moster". Bra gjort av dem!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0