Migrationsverket litar inte på kristna???

Så gott som varje vecka får jag brev från förtvivlade pastorer och församlingsmedlemmar som vädjar för sina kristna bröder och systrar som kommit till tro på Jesus. Det märks att det är väckelse bland invandrare och asylsökande.
Fick brev idag från Karlskoga Baptistförsamling. 4 sidor med 143 namn. De vädjar för en man som blivit kristen efter att ha varit mulla i sitt land. Med den bakgrunden borde alla förstå att han riskerar att dödas om han tvingas ut ur Sverige. ALLA UTOM MIGRATIONSVERKET, MIGRATIONSDOMSTOLEN OCH KAMMARRÄTTEN/MIGRATIONSÖVERDOMSTOLEN SOM ALLA SAGT ATT HAN KAN UTVISAS!!!

Så här skriver någon i ett annat brev från en församling:

Nu har jag en vän från Bagdad som ligger risigt till. Vi bad till gud för honom för ett år sedan och han döptes den XX YY NN. Jag kan säga att jag aldrig har sett maken till människa att ta sin tro på allvar. Han räknar sin dopdag som sin nya födelsedag, vittnar vitt och brett om sin tro på Jesus, både bland muslimer och från talarstolen när han får tillfälle. Han vill inget hellre än gå bibelskola och i församlingen pratar vi om att avskilja honom till diakon. Problemet är bara att domstolen inte tror på äktheten i hans omvändelse. Han fick avslag i december i Förvaltningsdomstolen i X-stad (där jag f.ö. själv var med och vittnade) och den överklagan som advokaten sedan skickade in till Kammarrätten i Stockholm, ledde bara till ännu ett avslag, som han fick besked om i fredags. Vad den oeniga domstolen i X-stad framför allt angav som skäl, var att han inte vid ankomsten till Sverige angett att han intresserat sig för den kristna tron redan i Irak.
Hur som helst - han är en helhjärtad kristen, och hans släkt i Bagdad vet om hans konvertering. Det har hans syster skrivit om i ett mail till honom där hon varnar honom för att återvända, eftersom släkten är ute efter hans liv. Men utskriften på detta mail kommenterar rätten bara med att de inte kan veta att den är äkta.
Vad finns att göra?

Finns det någonstans man kan överklaga, eller någon myndighet att vända sig till? Europadomstolen?


Ja, så kan det låta i brev och på telefon så gott som varje vecka. Vad gör man åt all frustration som finns ute i församlingarna? FÅR MAN INTE BLI EN KRISTEN NÄR MAN VILL I SVERIGE? VEM HAR RÄTT ATT SÄTTA SIG TILL DOMS OM MAN LEVER SOM KRISTEN OCH VEM HAR DÅ RÄTT ATT UNDERKÄNNA ENS TRO OCH LIVSINSTÄLLNING?

Michael Williams (Svenska Kyrkan) och jag har viss dialog med rättschefen på Migrationsverket, Mikael Ribbenvik och Michael har skickat information till den advokat vars ärende Mikael Ribbenvik har överlämnat till Kammarrätten/Migrationsöverdomstolen för vägledande beslut. Vi kan ju hoppas att det ska bli mer positivt, men vi är luttrade.....

Vi uppmanar till förbön för avgörandet i Kammarrätten samt den fortsatta behandlingen av konvertiter i Sverige. Vid söndagens gudstjänst kan man lägga fram alla dem som konverterat till kristen tro och som riskerar att dödas för sin tro.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0