Bönedag med dop

Idag hade vi en bönedag i Hällefors. Dan Hegelund deltog och tog oss med i innerlig lovsång och tillbedjan. Det var en verkligt härlig stund då vi fick uppleva Guds närhet. En av deltagarna fick se en syn under sången. Han såg en stor ängel som sträckte ut sina händer över dopbassängen.
Dopet blev också en underbar stund. De som döptes har verkligen längtat efter att få uppleva dopet. Det är denna intensiva hunger efter Gud och längtan som vi skulle vilja se mer av i våra bygder.
Vi bad över följande områden:

Hur vi når in med evangeliet i ungdomsvärlden
Det som händer internationellt i Lybien, Syrien, Israel, Gaza, Japan och andra länder.
Församlingarnas situation i våra bygder. Vi behöver förändring, förnyelse och vi behöver kavla upp ärmarna och börja jobba för att verkligen nå ut med budskapet.
Vi bad för äktenskap och relationer
Vi lyfte upp skola, arbetsliv och näringsliv.
Vi bad för riksdag, regering och EU. Ja, vi behöver verkligen lyfta blicken från vår lilla horisont och se till det som är bakomliggande orsaker till att folk mår så dåligt idag.

En reflektion över dagens underbara, viktiga och inspirerande bönedag:
Varför tycks det vara lättare att gå på en "vanlig" gudstjänst och sitta och lyssna till sång och predikan än att vara aktiv i sång, lovsång, tillbedjan, bön och förbön? Vi behöver olika typer av gudstjänster och samlingar, men utan bön händer ingenting. Det är bönen som är själva motorn i en församling. Det är genom bön som vi blir laddade, får höra från Gud, får idéer och konkreta tilltal. Det är genom bön som det sker aktivitet i den andliga världen, bland änglar och genom Guds Helige Ande som människor blir berörda.

Det fordras ett engagemang för att delta i fyra timmars bön, samvaro, måltidsgemenskap och samtal, men det ger så mycket. Vi som var med idag åkte hem med inspirerade sinnen fyllda av Guds kraft och kärlek.

I bilen hem hörde vi om ökad strålning i Japan, demonstrationer och våld, srtrider och död i flera arabländer.
Vi förstår att Jesus kommer snart tillbaka. I vår förberedelse för de vedermödor som ska ske över vår jord känns det tryggt och gott att ha fått hämta styrka och kraft ifrån Gud.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0