Låt Gud få något att välsigna!

Ge det lilla du har till Gud så att Han får välsigna det.

Johannes 6:1-13 Pojken som gav sina fem bröd och två fiskar till Jesus.

Vad skulle det som pojken hade tjäna till?

Gud välsignar och då kan det ske stora mirakler.

Tror verkligen att det var ett mirakel. Andra tolkar det som att många hade lite och att de delade med sig och att pojken fick vara ett bra exempel.

Har skett liknande saker t.ex. RISUNDRET av Gösta Öman. Boken Risundret handlar om vad som hände i Korea. Riset räckte till tusentals människor.

Ibland stirrar vi så mycket på det stora berget, det stora problemet, den stora pappershögen, alla jobbiga människor o.s.v. I stället för att börja med det lilla som vi har och ge det till Gud.

Vår andliga tempeltjänst/gudstjänst är att ge oss själva (våra kroppar) som ett levande offer skriver Paulus i Romarbrevet 12.

Vad tjänar det till om?

a)       jag går till mötet. Jo du blir välsignad och andra blir välsignade av att just du kommer

b)       gav min bil till Gud och använde den till att erbjuda skjuts för andra till möten och samlingar. Vilken glädje, men vilket offer ibland när man är trött. I flera år hyrde vi buss. Hämtade på OK vid 9-tiden. Väntade på folk som hade svårt att passa tiden. Samlade ihop och koordinerade med andra bilar och chaufförer. Nervöst att komma sent ibland när man skulle leda ett möte och vi hade besök, men så stormade 25 personer in i Betel och alla blev glada, även jag…..

c)       gav mina pengar till församlingen. Missionsivern måste väckas till liv på nytt. TIONDE-givandet-en välsignelse. Vi behöver inte kanske du tänker, vi har sålt kyrkor och har pengar. Ingen större verksamhet som kräver pengar. OM du visste vilka behov det finns. OM vi tror på att människor går förlorade om de inte får en chans att ta emot Jesus. Det skulle sporra oss att göra en skillnad för folk i andra länder. Sen är det så att vi kanske missar den välsignelse som det innebär att ge tionde.

d)        gav vår TID till Gud. Många svenskar mår dåligt och behöver hjälp av olika slag. DU BEHÖVS! Jag skulle vilja att vi hade en samtalskväll igen om konkreta uppgifter och utmaningar för oss i våra bygder.

e)       Satsade tid och kraft på att dela ut tidningar, böcker och traktater. Har hittat så mycket i BETEL som jag trodde medlemmarna delat ut. Ibland verkar det som om vi inte tror på det vi gör ……Jag har massor av böcker och skrifter för invandrare på många språk. Varför ska Jehovas Vittnen ensamma ge sin vilseledande litteratur???

f)         Tog tid att läsa en bok. Varför är det så få som läser kristna böcker? Om du läst en bra bok har du något att berätta……Ge vidare….Få igång samtal. Förr i tiden kallades de kristna LÄSARE först o främst för att de läste bibeln, men också andra böcker. Vi behöver stödja kristna förlag och stödja kristna tidningar. Bli informerad av DAGEN eller Världen Idag.

MOSES fick leda sitt folk ut ur Egypten. Gud frågade: Vad har du i din hand?

Mose svarade:en stav, en pinne. Det räcker inte långt att sätta sig upp mot Farao.

Gud sa att Moses skulle kasta den på marken och då blev den en orm.

Gud använde det han hade.

Med staven kunde han slå på klippan och vatten bröt fram

När Israels folk var i en totalt hopplös situation fick han order av Gud att räcka ut staven över Döda Havet och folket kunde gå över på torr mark och räddas undan den egyptiska armén.

David och Goliat.

David tänkte klä sig i kung Sauls rustning. Passade inte för honom. Han skulle ge det han hade till Gud och Gud skulle använda det.

En slangbella och några väl utvalda stenar. Stenar från bäcken. Stenarna hade slipats och gjorts i ordning under lång tid.

Jätten Goliat dog.

Vad möter vi för jättar idag?

Hur ska vi vinna seger över dem?

Inte genom att vi ska försöka vara som någon annan. Du ska vara den du är iklädd GUDS KRAFT och Guds rustning. Ef.6  Den andliga vapenrustningen.

 Elisa och kvinnan som mist sin man och var skyldig pengar. Elisa frågade: Vad har du hemma? Ingenting annat än en flaska olja, blev svaret. Lånade ihop tomma kärl. Blev över….2 Kon 4:1-7

 Några exempel på vad NÅGRA personer kan åstadkomma.

1.       New Xperience i Lilla Chicago i Hällefors. Kanske inte fler än 10 ungdomar som bad och ville göra något. 150 ungdomar kom. Joel predikade. Flaskor yrde i luften. Ungdomar fick höra evangeliet.

2.       Vi satsade på mission på Sri lanka. Pastor Priyantha-en fd alkoholist. Ivrig att vinna människor för Gud. Startade skola och församlingar. Joel o Josef besökte Sri lanka flera gånger. Startade församling på nya orter. Människor helade. Onda andemakter blev utdrivna. De små församlingarna har växt och nu senast öppnade man verksamhet på Jaffnahalvön dit det var livsfarligt att åka förut. Många landminor. Folket fått fred. Börjar odla och bygga på nytt. Där finns den kristna församlingen med.

3.       Vad har du? David Larsson med fru öppnade sitt hem i Bolivia. Nu center för bibelskola och flera församlingsplanteringar i flera länder i Sydamerika!

 Jag hörde en gripande berättelse om missionärerna David och Svea Flod. Det hände i Kongo 1921. Byhövdingen sa nej när paret ville bygga ett hus i byn. De fick bygga utanför. De kände sig isolerade. Varje vecka kom en liten pojke med ägg och höns. Svea berättade om Jesus för pojken.

Efter en tid födde Svea en dotter, men Svea fick malaria och dog. David lämnade bort sin dotter till missionärer som också dog. Då adopterade han dottern Aina/Maggie till ett amerikanskt par.

David åkte hem till Sverige djupt besviken och började dricka alkohol och blev alkoholist. Ville aldrig höra talas om Jesus.

Aina/Maggie gifte sig med en pastor. En dag fick hon se sina föräldrar i en tidning. Förstod inte, men reste senare till Sverige och besökte pappan. Släktingar sa till henne att inte tala om Gud. Hon gick in till sin far som blev djupt rörd och tacksam för att se sin dotter. Maggie talade om Jesus och hennes far tog inte illa upp.

Efter en tid besökte Maggie en konferens i London. Där fanns en talare som berättade att han kom från en by som nu hade 600 kristna. Han var också pastor i en församling som hade 110 000 medlemmar.

PASTORN VAR POJKEN SOM GICK MED ÄGG OCH HÖNS OCH SOM FICK HÖRA TALAS OM JESUS. Det lilla som missionärerna gjorde bar en sån enorm skörd.

Du vet aldrig vad det innebär när DU gör det lilla du kan för Jesus. Tänk vad han kan välsigna och förmera och föröka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0