Välbesökt konferens om att möta muslimer

Från EFK:s hemsida:

 Cirka 135 anmälda, fler än dubbelt så många som förra årets konferens, samlades i Husbykyrkan i Stockholm i helgen för att lära sig mer om mötet mellan kristna och muslimer. Konferensen är den största händelsen i år i församlingsrörelsen för att stödja församlingar i frågor som rör mångkultur och religionsmöten.





Markus Sand, en av arrangörerna av konferensen är mycket nöjd med helgen:
Jag tror att många känner just det att ämnet är angeläget! Det ligger i tiden. Vi tror också att Gud gör något nytt i vårt land då vi ser många människor med muslimsk bakgrund komma till tro på Jesus.

Många muslimer i Sverige kommer från andra länder med en annan kultur. EFK-församlingarna beslutade på kongressen förra året att ha som ett av flera övergripande mål att verka för att andelen personer med utländsk bakgrund ska motsvara andelen i samhället i stort år 2020. Ett blygsamt mål tycker Markus Sand, en av arrangörerna till konferensen:

– Vi tror att mångkulturella församlingar är framtiden, men det är en lång väg kvar för många församlingar. Kristna har precis som alla andra fördomar och rädslor mot muslimer. Vi vill uppmuntra kristna att inte låta sig hindras av sådana saker och övervinna sina negativa attityder. För det behövs kunskap och verktyg. En sådan här konferens ger den möjligheten.

Varför är det angeläget att ha en sådan här konferens?
– Fler och fler av oss möter muslimer och får frågor från dem man behöver kunna svara på. Man behöver samtidigt redskap för att kunna presentera den kristna tron för dem, så att de förstår. Vi vill uppmuntra, utmana och utrusta människor för att fullfölja det uppdrag Jesus gav oss, att göra alla folk till lärjungar.

Deltagarna fick förutom gemensam undervisning av bland andra Bert de Ruiter även välja mellan flera seminarier. Bertil Engqvist från OM Sverige tillsammans med personer med bakgrund i muslimvärlden berättade t.ex. om hur svenskar med utländsk bakgrund får spela en nyckelroll i evangeliets spridning i Sverige.

Arrangörer till konferensen är EFK-församlingarna Husbykyrkan, Rinkeby Internationella Församling, OM Sverige, EFKs Forum för mångkultur och religionsmöte och Open Doors Sverige.

Följ Forum för mångkultur och religionsmöte på Facebook: facebook.com/forummangkultur


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0