En församling fylld av glädje

I helgen har min fru och jag gästat Siljansnäs Frikyrkoförsamling. Det var en härlig och glad upplevelse.
Siljansnäs är en av Sveriges mest natursköna orter med utsikt över Siljan och andra sjöar och vackra berg samt skogar. Missions- och pingstförsamlingen har gått tillsammans och format en aktiv och attraktiv församling som det är en stor glädje att besöka.

När jag anlände på lördagskvällen såg jag ungdomar och äldre människor strömma in mot lokalen som kallas Öppet Hus. Några hade köttfärspajer, sallad och fikabröd med grädde och vaniljsås i händerna när de kom och gick in i lokalen. Väl inne i lokalen, som är en gammal kyrka, har man totalt ändrat om inredningen. Man har slängt ut kyrkbänkarna och i stället finns små runda bord med stolar utspritt i lokalen. Ett mixerbord, ljudanläggning, elpiano. trummor, piano, ståbas och serveringsdisk tillhör inredningen liksom en projektor för att visa sånger och power point-presentationer, filmer och bilder. För att alla skall känna sig trygga finns även sångböcker. Flera barn sitter och spelar på olika instrument och fikagänget håller på att bulla upp. Vid ett bord sitter mötesledaren och hennes man. Vi slår oss ner och ber en stund för mötet.

Mötet börjar med sång och musik och efter en stund blir det dags för mig att berätta om vårt arbete med flyktingar. Med på samlingen är två afghanska unga män som nyligen fått uppehållstillstånd. De intervjuas av Britt-Marie Laurell, skolpsykolog och "extramamma och moster" till afghanska pojkarna. Med på samlingen finns fler "mammor och mostrar". Det är inte underligt att Migrationsverkets utredare fick lite huvudbry när han hörde om mamma och moster.
-Du sa ju att dina föräldrar var döda. Vad är det för mamma du pratar om nu, frågade han.
Ja i den församlingen visar man praktisk kärlek och omtanke och det syntes att här finns en öppen famn med kärlek och värme. Pojkarna fick berätta hur de kom till tro på Jesus, blev döpta och fick undervisning i den kristna tron.

Sen blev det dags för mat och fika och frågor om hur man kan hjälpa flyktingar.

På söndagens gudstjänst talade jag om helande till ande, själ och kropp. Efter predikan kom några personer fram för att få förbön. Vi sjöng lovsång och bad. Det unga paret som skötte mötesledning och sång och musik hade tre barn som alla tycktes trivas på Öppet Hus. När det var dags för predikan fick de gå till ett lekrum och vid fikat träffades vi alla.

Det verkar vara en lyckad sammanslagning. De flesta av veckans dagar finns det aktiviteter för alla åldrar, men det verkade som ledare och ansvariga gick in för det ideella arbetet med liv och lust och glädjefull energi. Man verkade ha roligt och det kändes att man var som en enda stor familj, men ändå med stor plats för nya människor som välkomnades in i gemenskapen. Det andliga livet präglat av bönedagar och böneveckor har lagt grunden till ett vinnande koncept där Jesus är stor och den helige Ande får stort utrymme. Gud välsigne församlingen. Se mer på deras hemsida. http://www.siljansnasfrikyrkoforsamling.se/Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0