Allas rätt till arbete

Tänker skriva ett brev till alla riksdagspartier om allas rätt till arbete. En asylsökande som fått avslag på asylansökan kan byta spår och söka arbetstillstånd om vissa villkor är uppfyllda senast två veckor efter sista beslutet (Kammarrätten) MEN det finns människor som hittar riktiga jobb efter dessa två veckor. Flera av dem KAN INTE UTVISAS, men de får ändå inte söka arbetstillstånd. De måste ...först återvända frivilligt till sitt hemland (eller annat land där de har rätt att vistas) och på svensk ambassad lämna in sin ansökan om jobb. DÅ får de komma hit och jobba och de får då ett tillfälligt uppehållstillstånd. Varför kan de inte få söka I SVERIGE? Varför måste de RISKERA SINA LIV vid ett återvändande? Tycker du också att detta är tokigt? Skriv då till partierna, din riksdagsledamot, tidningar, skapa facebookgrupper, skriv insändare och reagera och arbeta för en förändring av lagen. Jag vet flera människor som lever år efdter år i INGENMANSLANDETS hemska tristess i bara väntan på.......ingenting. Du hittar riksdagsledamöterna på www.riksdagen.se
Visa mer
www.riksdagen.se
På avdelningen Kontakta hittar du information om kontaktvägarna till Riksdagsförvaltningen och riksdagens ledamöter och partier.

Jag fick reda på igår att möjligheten att söka från svenska ambassaden i Oslo nu slutat. Man tar inte längre emot ansökningar om arbetstillstånd.
Nu måste vi trycka på hos de politiska partierna att de ändrar reglerna. Den som vill jobba och hittat ett jobb ska inte behöva riskera sitt liv genom att återvända och söka från hemlandet där personen kan bli dödad eller fängslad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0