Profeter behövs i vår tid

Ska tala i morn, söndag, i Välkomsthuset i Filipstad klockan 11 om några profeter i bibeln. De vågade tala allt vad Gud berättat för dem, trots att deras budskap ofta blev förlöjligat och ifrågasatt.

Ska även lyfta fram kvinnan Debora som verkade fylld av Guds Ande. Som ett resultat av Deboras tjänst fick landet och folket fred och ro i 40 år.

Profeterna använde sig av drama för att få folket att lyssna, men det effektivaste var att de genom Guds Ande kunde avslöja en människas innersta, men även visa på en väg till omvändelse och upprättelse. I vår tid är Guds helige Ande tillgänglig för alla människor, inte bara några speciellt "heliga".

Vi behöver Guds tilltal för den tid som vi lever i nu. Människorna i vår tid kännetecknas av rådlöshet, missmod och oro för framtiden. Idag säger Jesus till oss: "Kom till mig ni alla som arbetar och är oroade. Jag ska ge er ro för själen". (fritt översatt)

Förra helgen flödade olika profetiska tilltal och människor gensvarade och blev glada över att Gud hade sett dem. Jag är så glad över att vi kan få uppleva hur den helige Ande talar till oss i alla våra samlingar och gudstjänster.
Gud vill undervisa oss om den väg som vi ska vandra. Han vill ge oss visioner, drömmar och mål och även ge oss strategier att nå målen. Tillsammans får vi gå i Guds kraft eftersom profeten Sakarja säger "att det ska inte ske genom någon människas styrka eller kraft, utan genom Guds Ande."

Precis som den unge Samuel fick lära sig att lyssna till Guds röst, kan vi få träna oss i att vara lyhörd och urskilja Guds röst mitt i en kakafoni av alla slags ljud och röster. Genom att stilla ner oss i bön och bibelläsning kan vi öppna vårt inre för den helige Ande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0