Kraftkällan

Ikväll hade vi en underbar gudstjänst i Vasakyrkan. Vi sjöng mycket lovsång och bad.
Jag berättade om andligt starka upplevelser som jag hade i ungdomen, men även om konkret bönesvar i veckan. Våra bönekvällar är laddade med kraft och vi tycker att en stark längtan efter förnyelse och väckelse präglar våra samlingar.

Efter Björn Magnussons predikan/bibelstudium ikväll blev det tid för förbön och profetiska hälsningar och tilltal från Guds helige Ande. Björn predikade om den helige Ande och de andliga gåvorna. Jag tycker att vi upplever något helt nytt i våra gemensamma gudstjänster. Nu hoppas vi att detta ska få fortsätta. Helt spontant bestämde vi att vi tre församlingar ska vara tillsammans även nästa söndag. Också detta måste ses som en gemensam längtan efter enhet och ett uttryck för den nya kärlek vi känner till varandra i församlingarna. Kanske man snart börjar säga även i Filipstad: Se hur de älskar varandra!

Ja, det var ju Jesu bön i Johannes evangelium strax innan han for till himlen. Han bad att vi alla skall vara ett. Den bönen blir verklighet när vi gemensamt söker återvända till Bibelns rötter, söka den helige Ande och fokusera på Jesus Kristus, INTE när vi försöker hitta någon urvattnad minsta gemensamma nämnares åsikt. Vi tummar inte på Jesus radikala undervisning. Vi behöver en klar och tydlig förkunnelse som ger svar på den moderna människans ivriga sökande. Då hjälper inte en totalt urvattnad kristen tro enligt "pastor Janssons" tomma floskler.

Flera kom fram för förbön och Gud lät oss få tjäna i den helige Andes kraft med kunskapens ord, bilder och personliga tilltal. TACK GUD!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0