Nu måste Migrationsministern reagera!


Situationen för kristna från Afghanistan som söker asyl i Sverige har
försämrats på ett alarmerande sätt.
Den unge afghanske mannen såg fram emot att få gå på den gymnasielinje som han kämpat så ivrigt för att komma in på. Men så kom avslaget på asylansökan, trots att han har svart på vitt på att han är hotad till livet för sin frimodiga nyfunna kristna tro. Mannen vittnar om sin tro på Facebook. Han blev kontaktad av en journalist i Afghanistan. Man ville göra en intervju om hans kristna tro. I tidningen finns han med med sitt riktiga namn och bild. I samma tidning uttakar sig en mullah att sådana personer som blivit kristna i andra länder måster tas tillbaka och dömas till döden!!!!Hans advokat har lämnat in många bevis och tio församlingsmedlemmar har lovat att bestyrka hans ärliga övertygelse om mannens nyfunna tro. Ändå kommer inget svar och mannen tvingas hålla sig gömd och missar snart hela höstterminen.
Borde inte ett så öppet vittnesbörd och en så klart uttalad hotelse få Migrationsverket att bevilja uppehållstillstånd? Jag fattar inte att detta händer i Sverige. Jag fattar inte att ingen av Migrationsverkets chefer och vår migrationbsminister reagerar. Billström brukar ju uttala som ett mantra att vi har en säker asylprocess!
I öronen ekar Migrationsverkets tvärsäkra uttalande att "ingen konvertit skall utvisas till Afghanistan"!!! Ändå kommer flera rapporter om hur konvertiter skickas tillbaka, hur de trakasseras på häkten och förvar i Sverige och hur de hånas och hotas av sina vakter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0