Migrationsverket positivt till dialog

http://www.varldenidag.se/nyhet/2012/10/08/Migrationsverket-oppnar-for-SKR-samtal

Här skriver Världen Idag om att Migrationsverket ser positivt på utbildning om kristen tro och dialog med kyrkorna i migrationbsfrågor.
 
Här är början på artikeln i ViD

Migrationsverket öppnar för samtal med kyrkorna om hur asylsökande konvertiter behandlas. Pastor Bengt Sjöberg hoppas att det ska ge resultat.

Biträdande rättschef Fredrik Beijer bekräftade på fredagen för tidningen Dagen att myndigheten ställer upp till samtal – Det är bara att ta emot den utsträckta handen och träffas, säger Beijer. Han vill däremot inte hålla med SKR om att Migrationsverket brister i kompetens – något som SKR hävdade i måndagens utspel. "Det finns uppenbara tillkortakommanden vad gäller kunskap och förståelse för religion som asylskäl hos svenska migrationsmyndigheter", skrev SKR.

Pastor Bengt Sjöberg, som sitter i SKR:s migrationsgrupp välkomnar att Migra­tionsverket vill träffas. – Att kyrkoledarna får tillfälle att sitta i lugn och ro med cheferna på Migrationsverket är värdefullt, säger han och förklarar att situationen ofta är svår när man möter besked från verkets utredare. – Ibland känner vi oss nästan kränkta när vi presenterar väl underbyggda intyg, dopbevis och vädjanden som beskriver en persons väg fram till kristen tro, men ändå blir nonchalerade och ifrågasatta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0