Utkast: Apr. 26, 2013

Mötet med Migrationsverkets chefer igår på Arlanda blev lyckat, meningsfullt, innehållsrikt, utmanande, kreativt och spännande.
"Men Bengt hur går det till när ni i kyrkorna får kontakt med asylsökande?"
"Jo det kan jag berätta. Jag har skrivit en bok om det som jag kallar "När världen kom till stan".
"Okey, den boken vill jag ha".
Det finns några ex kvar på Gospel Media (019-186010 www.gospelmedia.se), men en ny bok kommer ut till sensommaren/hösten.
Första utbildningsdagen om kristen tro och religion som grund för asyl börjar den 11 juni. Sen fortsätter ett flertal kursdagar i höst.
Jag ser detta som något mycket viktigt och ska försöka vara med vid varje tillfälle. Jag är mycket tacksam för den dialog som vi haft med Migrationsverkets chefer en längre tid och vill fortsätta arbeta för respektfulla samtal där vi möts med goda tankar om att vi tillsammans ska öka vår kunskap och förståelse för de frågor som hör ihop med religion som grund för asyl/kristen tro och vägar fram till en kristen tro.
Med spänning ser jag fram emot det nya rättsliga ställningstagandet kring frågor TROVÄRDIGHETSBEDÖMNINGAR. Det kommer vi att studera noga och ge respons på. Ställningstagandet presenteras den 11 juni i Stockholm på kursdagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0