Afghansk familj kom med glädje

Idag har vi fått en enorm uppmuntran. När man varit engagerad i många år och mött 100-tals flyktingar med olika levnadsberättelser, är det roligt att få reda på hur det gått för dem senare i livet. Idag hade vi besök av den mest underbara och fina afghanska familj. Att se dem idag var så oerhört glädjande. De gav så mycket kärlek tillbaka att tårarna bara strömmade. De har bra arbeten och fått uppleva så mycket i sin kristna tro som de får ge vidare till andra. Deras lille solstråle till pojke fick en pepparkaka, en stjärna. Han lyfte upp sitt två- och halvåriga pekfinger och sjöng "Blinka lilla stjärna där"....Det var så fint.

Jag glömmer aldrig när det unga paret kom till vårt språkcafé. Hur rädda och ängsliga de var. Hur de frös på förläggningen. Vi åkte till Röda Korsets kupa och skaffade lite varma kläder och nån filt. Mannen blev senare som en ledare för afghanerna och han brydde sig särskilt om dem som var analfabeter.

Denna familj som jag skriver om, var en del av vår församling förut. Ni må tro att Gud välsignat dem. Kvinnan berättade så underbart om den helige Ande och hur hon varit med på helig Ande-dag på Alphakursen och fick dricka ur den levande källan. Nu vill hon dela med sig av det hon upplevt till andra från hennes land.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0