Hänger du med i flyttsvängen?

Ögonblicksbild från den stora flyttkarusellen och integrationen.
Staten gör det inte precis lätt att jobba med integration. Idag hade vi samling för iranier och afghaner. Den mest positiva och fantastiska mirakelomflyttningen var när E fick flytta hem till Värmland efter ca två månader på förvaret. Domstolen valde att tro på honom och på våra bevis och ge Migrationsverket bakläxa. DEN flytten var ju positiv, men.......familjen från X som vi precis lärt känna och som börjat få vänner i kyrkan har förflyttats till L. Vi letade efter lämplig kyrka i L som är öppen och välkomnande. Jo ,men visst där har jag varit flera gånger. Då kom S och berättade att han ska flytta till Sunne eller Kristinehamn. Migrationsverket lägger ner sina boenden där S bor. Men S har hittat ett privat boende i M. Vi letade efter lämplig kyrka i M. Oj, va bra. Där har vi ju A som ju jobbar med flyktingar. De gör ett bra integrationsarbete. Där kommer S säkert att få vänner.
När vi står och pratar får vi sms från A, att de precis flyttat till Sunne och där fick de hjälp av X och Y att ta sig till Missionskyrkan. Det hade varit sååå bra skrev A. De blev t.o.m. skjutsade hem och fick hämta saker från second hand. Tack och lov för X och Y i Sunne!
Men R som inte får bo kvar i Filipstad har flyttats till Grums, men han tar sig till våra samlingar ändå varje vecka, medan M från S som också blivit förflyttad till M har närmare till K där han hittat vänner i kyrkan. Han vill ändå hålla kontakten med oss och kommer då och då. Han vill ju träffa dem som åker från L som förut bodde tillsammans i F på Berts boende Jokarjo. Ja, det gäller att hänga med i svängarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0