Påskdagens budskap-Jesus lever!

Idag har vi firat gudstjänst i Betel i Hällefors. Gudstjänsten började med att Tomas Foogde hälsade oss alla med orden: "Jesus är uppstånden". Alla svarade "Ja, han är sannerligen uppstånden!"

Det blev en underbar gudstjänst med lovsång som leddes av Bengt Stolpe, nattvard och förbön. Min son Joel predikade om hur Jesus uppväckte Lasarus från döden trots att han legat i graven i fyra dygn. Jesus har besegrat döden. Vilket hopp och vilken tröst mitt i allt elände på jorden.

När kvinnorna kom för att smörja Jesu kropp upptäckte de att den stora stenen som legat för ingången var borta. De som oroat sig så mycket för hur de skulle kunna få bort den. Eva Foogde läste just om dessa kvinnor i början. Eva uppmanade oss att tro att det som hindrar, oroar och tynger oss kan Gud flytta undan. Vi kan förvänta oss hjälp och även Joel predikade om att vi skall vara öppna för Guds möjligheter och förvänta oss mirakler från Gud. Joel läste också från Efesierbrevet om att den kraft som verkade i Jesus när han uppstod också finns och är verksam i oss. Tänk om vi verkligen skulle inse vilken kraft Gud ger oss genom sin helige Ande. Gud vill att vi skall vara frimodiga och använda de gåvor som Gud gett till varje troende för att vi skall kunna vara andra människor till hjälp. Vid förbönen var det flera som fick hjälp i bönen.

Efter gudstjänsten hade vi fika och gemenskap, något som alltid förekommer på våra möten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0