GLOBEN

Stor uppslutning på Gospel Night i Globen!

 

 

070825

Det var drygt 6 500 personer som hade tagit sig till Globen under fredagens kväll för att delta i Södermalmskyrkans stora gospelsatsning, Gospel Night. Evenemanget var en avslutning på ett stort förbönsprojekt som pågått under hela sommaren. Omkring 7000 stockholmare har under denna period lämnat in personliga böneämnen, som sedan församlingens medlemmar bett för under en hel månad. Lokalen fylldes på från klockan 17.30 och när klockan var 19.20 applåderade en förväntansfull publik på kvällens artister. Kvällen inleddes med den vitklädda sångerskan Isabelle Näckdals röst som proklamerade Guds nåd för varje människa genom sången ?Amazing grace?, för att snabbt avlösas av kören med solister i en riktig svängig gospel, ?Rejoice?. Värdpar och ansvariga för satsningen var församlingens pastorspar, Lennart och Carolina Torebring, som presenterade syftet med satsningen och lät publiken förstå att svensken tänker mycket på Gud. I samband med Gospel Night gav pastor Lennart Torebring exempel på olika bönesvar som kommit in till kyrkans telefonsluss ?Call Center? under juli och augusti. Ett stort antal personer vittnade om fysiska helanden, att de fått arbete, ny lägenhet och upprättade relationer i äktenskap och familj.

 

Församlingens kör, Södermalm Gospel Choir, musiker, dansare, och solister deltog under den två timmar långa gospelfesten. En huvudattraktion under kvällen var gospel och soul sångerskan Consuelo del Pilars medryckande framträdande. Pastor, Lennart Torebring talade i slutet av konserten om vad gospel egentligen är. Gospel betyder ?evangelium? och evangelium betyder i sin tur ?glada nyheter?. Dessa glada nyheter är, att Gud av kärlek till oss människor sände sin egen älskade son att dö för oss på ett kors. Uppenbarelsen om korset är nödvändig för att vi ska förstå gospelns verkliga innerbörd. Pastor Lennart Torebring talade om att Jesus på korset betalade priset för våra synder så att vår gemenskap med Gud kan upprättas samt att han på korset tog vår övergivenhet för att vi skulle omslutas av Guds närvaro. På korset betalade han priset för att vi skulle komma in i paradiset, det vill säga in i vårt syfte på jorden eftersom att evigt liv kommer in i oss i samma stund vi tar emot Jesu Kristus. På korset betalade Jesus även priset för varje familjs upprättelse och helande. Genom korset får vi evigt liv den dagen vi lämnar jorden. Som en avslutning på Gospel Night bad pastor Lennart en bön tillsammans med alla dem som ville ta emot Jesus i sitt hjärta. Många människor lämnade i slutet av Gospel Night in lappar att de bett med i bönen och att de vill ha fortsatt kontakt med församlingen.

 

Nu på söndag ordnar Södermalmskyrkan med dubbla gudstjänster som är öppna för alla som är intresserade, klockan 11 och 14. På den senare gudstjänsten kommer ett enkelt budskap att predikas om vad det innebär att bli en kristen. Södermalm Gospel Choir med Consuelo del Pilar medverkar samt Praise Kids. I samband med dessa möten finns rådgivare och pastorer tillgängliga som är redo att be och tala med dem som önskar fortsatt förbön och vidare kontakt. Cafét kommer att vara öppet för fika och gemenskap. Alla intresserade är varmt välkomna!

 

Carl-Henrik Lundin


Kolla gärna på Södermalmskyrkans hemsida där det finns utlagt flera vittnesbörd där människor berättar om vilka bönesvar de fått sedan de fått förbön under sommaren.
www.sodermalmskyrkan.org


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0