Migrationsverket löser kulturkrock

Vid samtal idag med en handläggare på Migrationsverket får jag försäkringar om att Migrationsverket skall lösa den uppkomna situationen som jag skrev om igår kväll. Det kan inte vara acceptabelt att 10-12 personer vistas hela dagarna i en etta där två kvinnor skall dela utrymme och har sina sängar och där båda är handikappade och behöver vila mycket.
Samtidigt förstår jag Migrationsverkets handläggare och den svåra situation som de befinner sig i just nu. Det har kommit påbud att i varje etta skall två personer bo. I varje tvåa skall fyra personer bo och i varje trea skall sex personer bo. Men när det kom propåer om att en familj som bor i en liten lägenhet skall ta emot en singelperson då sa handläggarna ifrån.
Den stora invandring som är just nu skapar ett påfrestande arbetsklimat och stresssituationer för både handläggare och asylsökande.
Jag ska kontakta politiker för att upplysa dem om den svåra situation som råder just nu.
Som församling och kristna skall vi be för myndigheter. Jag vill därför uppmana dem som läser denna blogg att be för Migrationsverkets personal om att de skall få kraft och glädje i arbetet och mycket vishet att kunna tackla svåra situationer.

Kommentarer
Postat av: Anders

DET FINNS TOMMA LÄGENHETER I SVERIGE!
Det finns tomma lägenheter, som Migrationsverket kan hyra på andra orter, OM de vill och OM de har råd.
Det är väl mycket tveksamt om Migrationsverket har råd, efter alla dessa år med hårda besparingar inom verket.
Att asylsökande flyktingar blir svårt deprimerade och apatiska under sin långa, tröttsamma och svåra väntan( se Bengts beskrivningav kvinnornas gemesamma boende i en 1:a!) på asylbesked i dagens
Sverige är inte alls så konstigt som det har framförts i massmedia. Om man har jobbat inom
verket så vet man hur människovärdigt det skulle kunna ha varit och att på 80-talet och 90-talet så var apatiska flyktingar ett näst intill okänt begrepp.
Det Migrationsverket som fanns på 90-talet och som då hette Statens Invandrarverk hade helt andra ekonomiska förutsättningar till att ge de asylsökande en människovärdig tillvaro.
PIGOR TILL RIKA HEMMAFRUAR VIKTIGARE ÄN HJÄLP TILL NÖDLIDANDE ASYLSÖKANDE I DAGENS SVERIGE!
Idag prioriterar regeringen bidrag till rika hemmafruar att kunna få städhjälp, istället för att en mycket svårt utsatt asylsökande människa i stor nöd skall kunna få tillgodosett sina självklara behov, ex. vem skulle vilja/våga ha livsviktiga, hemligstämplade dokument om ens egen asylansökan liggade i en lägenhet som främmande människor äger obegränsat tillträde till? Sömn är en självklar rättighet för människor i Sverige, men hur skall en person kunna få vila när lägenheten fylls av en högljudd större grupp dag ut och dag in? Vad händer med den personens psykiska hälsa i det långa loppet?
Att dessa många gånger psykiskt utmattade människor skall tvingas bli utsatta för ännu mer svåra psykiska påfrestningar som det beskrivs i Bengts texten här nedan är ju inget annat än en skandal, en skandal som har pågått under hela 2000-talet!
Vart har människovärdet tagit vägen i Sverige, vart har omtanken om våra medmänniskor försvunnit?
Hur kunde vi få ett samhälle som sakta men säkert sedan mitten på 90-talet har gynnat de rika människorna och gjort att klyftorna mellan rika och fattiga har ökat, där den fattigaste gruppen i Sverige är invadrarna?
Varför fick vi detta hårda, delvis människofientliga samhället? Vem vill ha det?
Solidaritet - finns det ordet kvar i ordlistan?
Ber dig kommentera detta om du har svar på dessa för mig svåra frågor!
Anders

2007-08-15 @ 15:09:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0