Framtidstro i Filipstad

Jag läste idag i Världen Idags Näringslivsbilaga om hur tillväxten kom när Alingsås bytte fokus. Staden har på sex år klättrat från 125:e plats till 13:e plats på Svenskt Näringslivs rankinglista.
Processen började när kommunledningen började sätta fokus på att frigöra resurser för att tänka expansion och utveckling. Vision 2010 genomsyrar hela samhället och man har bland annat byggt 1000 nya bostäder på tre och ett halvt år för att möta tillväxten. Kommunledningen jobbar aktivt med att bygga upp relationer till det lokala näringslivet och genomför ett hundratal företagsbesök per år.
Denna vackra vårdag tog jag en promenad i Filipstad och tänkte på det medvetna arbete som församlingen Kristen Gemenskap lägger ner på att försöka skapa en positiv förväntan och tala mod och hopp till befolkningen i de två kommuner som vi har verksamhet i. Hällefors och Filipstad behöver framtidstro. På våra gudstjänster ber vi och planerar för detta. Det finns så mycket positivt i Bergslagen. Närheten till skog, sjöar och fridfull natur stärker livsmodet och föder kreativa idéer.
Filipstads devis Bra mycket bättre vill väl också peka på att det ska bli bättre. Folk ska flytta hit och nya arbetstillfällen ska skapas. Ungdomar som studerat och bott borta en tid ska flytta tillbaka och vara med och skapa företag. Gemenskap och trivsel ska prägla våra bygder. Det är också därför som församlingen Kristen Gemenskap arbetar för att bryta ner eventuella fördomar mellan invandrare och svenskar. Våra cafékvällar på Erikshjälpen en gång i månaden har en viktig funktion att fylla när det gäller att skapa möten mellan människor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0